From emptiness to love: the power of addiction and the way of recovery

Research output: Book / ReportBookPopular

Abstract

Dit boek is een onmisbare gids over verslaving, voor verslaafden, hun omgeving en hulpverleners. Niet alleen met alcohol en drugs, maar ook door gamen, social media, status, macht of bezit kunnen mensen compensatie zoeken voor innerlijke leegte of onvrede. In dit boek worden de onderliggende behoeften en mechanismen bij verslaving besproken, alsook verslaving als psychiatrische problematiek en het werken aan herstel. Herkennen, erkennen, loslaten en veranderen zijn hierbij wezenlijke stappen. Ook uitdagingen en valkuilen voor de sociale en kerkelijke omgeving komen aan de orde. Dit boek is daarom ook een mustread voor mensen die actief zijn in het pastoraat.
Translated title of the contributionFrom emptiness to love: the power of addiction and the way of recovery
Original languageDutch
PublisherKok Boekencentrum
Number of pages176
ISBN (Print)9789023955207
Publication statusPublished - Apr 2019

Fingerprint

Social Media
Love
Alcohols
Pharmaceutical Preparations
Power (Psychology)

Keywords

  • verslaving
  • zingeving
  • religie

Cite this

@book{7007e1f1c1a2481ea778cdb15fc30254,
title = "Van leegte naar liefde: de macht van verslaving en de weg naar herstel",
abstract = "Dit boek is een onmisbare gids over verslaving, voor verslaafden, hun omgeving en hulpverleners. Niet alleen met alcohol en drugs, maar ook door gamen, social media, status, macht of bezit kunnen mensen compensatie zoeken voor innerlijke leegte of onvrede. In dit boek worden de onderliggende behoeften en mechanismen bij verslaving besproken, alsook verslaving als psychiatrische problematiek en het werken aan herstel. Herkennen, erkennen, loslaten en veranderen zijn hierbij wezenlijke stappen. Ook uitdagingen en valkuilen voor de sociale en kerkelijke omgeving komen aan de orde. Dit boek is daarom ook een mustread voor mensen die actief zijn in het pastoraat.",
keywords = "verslaving, zingeving, religie",
author = "Hanneke Schaap-Jonker",
year = "2019",
month = "4",
language = "Dutch",
isbn = "9789023955207",
publisher = "Kok Boekencentrum",

}

Van leegte naar liefde : de macht van verslaving en de weg naar herstel. / Schaap-Jonker, Hanneke.

Kok Boekencentrum, 2019. 176 p.

Research output: Book / ReportBookPopular

TY - BOOK

T1 - Van leegte naar liefde

T2 - de macht van verslaving en de weg naar herstel

AU - Schaap-Jonker, Hanneke

PY - 2019/4

Y1 - 2019/4

N2 - Dit boek is een onmisbare gids over verslaving, voor verslaafden, hun omgeving en hulpverleners. Niet alleen met alcohol en drugs, maar ook door gamen, social media, status, macht of bezit kunnen mensen compensatie zoeken voor innerlijke leegte of onvrede. In dit boek worden de onderliggende behoeften en mechanismen bij verslaving besproken, alsook verslaving als psychiatrische problematiek en het werken aan herstel. Herkennen, erkennen, loslaten en veranderen zijn hierbij wezenlijke stappen. Ook uitdagingen en valkuilen voor de sociale en kerkelijke omgeving komen aan de orde. Dit boek is daarom ook een mustread voor mensen die actief zijn in het pastoraat.

AB - Dit boek is een onmisbare gids over verslaving, voor verslaafden, hun omgeving en hulpverleners. Niet alleen met alcohol en drugs, maar ook door gamen, social media, status, macht of bezit kunnen mensen compensatie zoeken voor innerlijke leegte of onvrede. In dit boek worden de onderliggende behoeften en mechanismen bij verslaving besproken, alsook verslaving als psychiatrische problematiek en het werken aan herstel. Herkennen, erkennen, loslaten en veranderen zijn hierbij wezenlijke stappen. Ook uitdagingen en valkuilen voor de sociale en kerkelijke omgeving komen aan de orde. Dit boek is daarom ook een mustread voor mensen die actief zijn in het pastoraat.

KW - verslaving

KW - zingeving

KW - religie

UR - https://www.kokboekencentrum.nl/boek/van-leegte-naar-liefde/

M3 - Book

SN - 9789023955207

BT - Van leegte naar liefde

PB - Kok Boekencentrum

ER -