Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde

W. Ploos van Amstel, A.R. van Goor, M. Ploos van Amstel

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

'Fysieke distributie' is een uniek studieboek dat zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek behandelt. Een compacte en complete uitgave, praktijkgericht met talloze actuele voorbeelden en casussen. Gebaseerd op het succesvolle didactische concept van Werken met Logistiek. Zeer geschikt voor het hoger en cursorisch onderwijs.

Het boek behandelt overzichtelijk de drie deelsystemen van de fysieke distributie: voorraadbeheer/ DRP, magazijnen/handling en extern transport. Ook routeplanning en kostenbeheersing komen aan bod. In het kader van distributiebeheersing worden productkarakteristieken, economic trade offs en pijplijnbeheersing besproken.

Nieuw zijn vier hoofdstukken uit Distributielogistiek. Daarin komen de onderwerpen Europese distributielogistiek, het uitbesteden van distributielogistiek, Retaillogistiek en ‘Van fysieke distributie naar supply chain management’ aan bod. Ook zijn de cases geactualiseerd en alle hoofdstukken op elkaar afgestemd qua hoeveelheid leerstof.

'Fysieke distributie' is bedoeld voor de opleidingen Logistiek & economie, Logistiek & technische vervoerskunde, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Commerciële Economie en de Lerarenopleiding Algemene Economie.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherNoordhoff Uitgevers
Number of pages412
ISBN (Print)9789001834180
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Ploos van Amstel, W., van Goor, A. R., & Ploos van Amstel, M. (2014). Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde. Groningen: Noordhoff Uitgevers.
Ploos van Amstel, W. ; van Goor, A.R. ; Ploos van Amstel, M. / Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde. Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2014. 412 p.
@book{a04049fa2da94f84aef09fc4cb5f6ab4,
title = "Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde",
abstract = "'Fysieke distributie' is een uniek studieboek dat zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek behandelt. Een compacte en complete uitgave, praktijkgericht met talloze actuele voorbeelden en casussen. Gebaseerd op het succesvolle didactische concept van Werken met Logistiek. Zeer geschikt voor het hoger en cursorisch onderwijs.Het boek behandelt overzichtelijk de drie deelsystemen van de fysieke distributie: voorraadbeheer/ DRP, magazijnen/handling en extern transport. Ook routeplanning en kostenbeheersing komen aan bod. In het kader van distributiebeheersing worden productkarakteristieken, economic trade offs en pijplijnbeheersing besproken. Nieuw zijn vier hoofdstukken uit Distributielogistiek. Daarin komen de onderwerpen Europese distributielogistiek, het uitbesteden van distributielogistiek, Retaillogistiek en ‘Van fysieke distributie naar supply chain management’ aan bod. Ook zijn de cases geactualiseerd en alle hoofdstukken op elkaar afgestemd qua hoeveelheid leerstof.'Fysieke distributie' is bedoeld voor de opleidingen Logistiek & economie, Logistiek & technische vervoerskunde, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Commerci{\"e}le Economie en de Lerarenopleiding Algemene Economie.",
author = "{Ploos van Amstel}, W. and {van Goor}, A.R. and {Ploos van Amstel}, M.",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "9789001834180",
publisher = "Noordhoff Uitgevers",

}

Ploos van Amstel, W, van Goor, AR & Ploos van Amstel, M 2014, Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde. Noordhoff Uitgevers, Groningen.

Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde. / Ploos van Amstel, W.; van Goor, A.R.; Ploos van Amstel, M.

Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2014. 412 p.

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde

AU - Ploos van Amstel, W.

AU - van Goor, A.R.

AU - Ploos van Amstel, M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - 'Fysieke distributie' is een uniek studieboek dat zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek behandelt. Een compacte en complete uitgave, praktijkgericht met talloze actuele voorbeelden en casussen. Gebaseerd op het succesvolle didactische concept van Werken met Logistiek. Zeer geschikt voor het hoger en cursorisch onderwijs.Het boek behandelt overzichtelijk de drie deelsystemen van de fysieke distributie: voorraadbeheer/ DRP, magazijnen/handling en extern transport. Ook routeplanning en kostenbeheersing komen aan bod. In het kader van distributiebeheersing worden productkarakteristieken, economic trade offs en pijplijnbeheersing besproken. Nieuw zijn vier hoofdstukken uit Distributielogistiek. Daarin komen de onderwerpen Europese distributielogistiek, het uitbesteden van distributielogistiek, Retaillogistiek en ‘Van fysieke distributie naar supply chain management’ aan bod. Ook zijn de cases geactualiseerd en alle hoofdstukken op elkaar afgestemd qua hoeveelheid leerstof.'Fysieke distributie' is bedoeld voor de opleidingen Logistiek & economie, Logistiek & technische vervoerskunde, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Commerciële Economie en de Lerarenopleiding Algemene Economie.

AB - 'Fysieke distributie' is een uniek studieboek dat zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek behandelt. Een compacte en complete uitgave, praktijkgericht met talloze actuele voorbeelden en casussen. Gebaseerd op het succesvolle didactische concept van Werken met Logistiek. Zeer geschikt voor het hoger en cursorisch onderwijs.Het boek behandelt overzichtelijk de drie deelsystemen van de fysieke distributie: voorraadbeheer/ DRP, magazijnen/handling en extern transport. Ook routeplanning en kostenbeheersing komen aan bod. In het kader van distributiebeheersing worden productkarakteristieken, economic trade offs en pijplijnbeheersing besproken. Nieuw zijn vier hoofdstukken uit Distributielogistiek. Daarin komen de onderwerpen Europese distributielogistiek, het uitbesteden van distributielogistiek, Retaillogistiek en ‘Van fysieke distributie naar supply chain management’ aan bod. Ook zijn de cases geactualiseerd en alle hoofdstukken op elkaar afgestemd qua hoeveelheid leerstof.'Fysieke distributie' is bedoeld voor de opleidingen Logistiek & economie, Logistiek & technische vervoerskunde, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Commerciële Economie en de Lerarenopleiding Algemene Economie.

M3 - Book

SN - 9789001834180

BT - Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde

PB - Noordhoff Uitgevers

CY - Groningen

ER -

Ploos van Amstel W, van Goor AR, Ploos van Amstel M. Fysieke distributie - Werken aan toegevoegde waarde. Groningen: Noordhoff Uitgevers, 2014. 412 p.