Geruisloze terugkeer uit de bv

L. J. A. Pieterse, R.O. IJsselmuiden

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

In 2001 is de geruisloze terugkeerregeling geïntroduceerd. Dit is een complexe doorschuiffaciliteit die bekendstaat onder de volledige naam ‘geruisloze terugkeer uit de bv’. De regeling maakt het mogelijk dat een bv wordt ontbonden en zonder fiscale afrekening wordt voortgezet door de voormalige aandeelhouder. De bestaande belastingclaims worden doorgeschoven. Om eventuele verschillen in belastingdruk vóór en ná de terugkeer uit de bv op te vangen, heeft de wetgever de terugkeerreserve ontworpen.

Geruisloze terugkeer uit de bv maakt voor u de complexe mechanismen achter de gelijknamige regeling inzichtelijk. Door middel van een heldere uitleg en concrete voorbeelden biedt de brochure u houvast in de werking, voorwaarden, formele aspecten, knelpunten en mogelijke alternatieven rondom de geruisloze terugkeer uit de bv.

Geruisloze terugkeer actueel
De ontwikkelingen op het terrein van de geruisloze terugkeerregeling zetten zich onverminderd voort. Zo is het beleid eind vorig jaar geactualiseerd en op diverse punten inhoudelijk gewijzigd. De nieuwe editie van deze brochure helpt u de balans op te maken. Uiteraard vindt u daarnaast de laatste rechterlijke uitspraken en literatuur verwerkt. Het karakter van de oorspronkelijke uitgave blijft verder gehandhaafd: een verkenning van de problematiek rondom de geruisloze terugkeer, inzichtelijk gemaakt door talloze voorbeelden.
Original languageDutch
PublisherWolters-Kluwer
Number of pages136
Edition4de
ISBN (Print)9789013154894
Publication statusPublished - 15 Nov 2019

Publication series

NameFED fiscale brochures

Cite this