Geschiedenis

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Elke samenleving in elke tijd kent vormen van omgaan met het verleden. In de geschiedenis zoeken we naar antwoorden op de vragen wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Geschiedenis groeide in de negentiende eeuw uit tot een wetenschappelijke discipline. Nieuw was het vak niet, al in de Griekse oudheid waren er geschiedschrijvers. In het Elementaire Deeltje Geschiedenis maakt Chiel van den Akker duidelijk wat iedereen over geschiedenis zou moeten weten. Dit doet hij in zeven thema’s aan de hand van een select gezelschap van invloedrijke denkers. Leidraad is de vraag: waar hebben we geschiedenis eigenlijk voor nodig?
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherAthenaeum-Polak & Van Gennep
Number of pages144
ISBN (Print)9789025310561
Publication statusPublished - Sep 2019

Publication series

NameElementaire Deeltjes
Volume65

Cite this

van den Akker, C. M. (2019). Geschiedenis. (Elementaire Deeltjes; Vol. 65). Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep.
van den Akker, C.M. / Geschiedenis. Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2019. 144 p. (Elementaire Deeltjes).
@book{444dde2457d24ba8afa465cf74d12779,
title = "Geschiedenis",
abstract = "Elke samenleving in elke tijd kent vormen van omgaan met het verleden. In de geschiedenis zoeken we naar antwoorden op de vragen wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Geschiedenis groeide in de negentiende eeuw uit tot een wetenschappelijke discipline. Nieuw was het vak niet, al in de Griekse oudheid waren er geschiedschrijvers. In het Elementaire Deeltje Geschiedenis maakt Chiel van den Akker duidelijk wat iedereen over geschiedenis zou moeten weten. Dit doet hij in zeven thema’s aan de hand van een select gezelschap van invloedrijke denkers. Leidraad is de vraag: waar hebben we geschiedenis eigenlijk voor nodig?",
author = "{van den Akker}, C.M.",
year = "2019",
month = "9",
language = "Dutch",
isbn = "9789025310561",
series = "Elementaire Deeltjes",
publisher = "Athenaeum-Polak & Van Gennep",

}

van den Akker, CM 2019, Geschiedenis. Elementaire Deeltjes, vol. 65, Athenaeum-Polak & Van Gennep, Amsterdam.

Geschiedenis. / van den Akker, C.M.

Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2019. 144 p. (Elementaire Deeltjes; Vol. 65).

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Geschiedenis

AU - van den Akker, C.M.

PY - 2019/9

Y1 - 2019/9

N2 - Elke samenleving in elke tijd kent vormen van omgaan met het verleden. In de geschiedenis zoeken we naar antwoorden op de vragen wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Geschiedenis groeide in de negentiende eeuw uit tot een wetenschappelijke discipline. Nieuw was het vak niet, al in de Griekse oudheid waren er geschiedschrijvers. In het Elementaire Deeltje Geschiedenis maakt Chiel van den Akker duidelijk wat iedereen over geschiedenis zou moeten weten. Dit doet hij in zeven thema’s aan de hand van een select gezelschap van invloedrijke denkers. Leidraad is de vraag: waar hebben we geschiedenis eigenlijk voor nodig?

AB - Elke samenleving in elke tijd kent vormen van omgaan met het verleden. In de geschiedenis zoeken we naar antwoorden op de vragen wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Geschiedenis groeide in de negentiende eeuw uit tot een wetenschappelijke discipline. Nieuw was het vak niet, al in de Griekse oudheid waren er geschiedschrijvers. In het Elementaire Deeltje Geschiedenis maakt Chiel van den Akker duidelijk wat iedereen over geschiedenis zou moeten weten. Dit doet hij in zeven thema’s aan de hand van een select gezelschap van invloedrijke denkers. Leidraad is de vraag: waar hebben we geschiedenis eigenlijk voor nodig?

UR - https://www.athenaeum.nl/boek/?authortitle=chiel-van-den-akker/geschiedenis--9789025310561

M3 - Book

SN - 9789025310561

T3 - Elementaire Deeltjes

BT - Geschiedenis

PB - Athenaeum-Polak & Van Gennep

CY - Amsterdam

ER -

van den Akker CM. Geschiedenis. Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2019. 144 p. (Elementaire Deeltjes).