Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda: Toolbox Reflectie en Actie voor verloskundige samenwerkingsverbanden

S.R. Lips, T.J. Schuitmaker, M. Droogers, J.E.W. Broerse

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

De geboortezorg is volop in beweging. Op talloze plekken wordt het eigen handelen kritisch geëvalueerd en wordt gezocht naar manieren om het geboortezorgsysteem te innoveren en de kwaliteit te verbeteren. Dit handboek beschrijft een methode die verloskundige samenwerkingsverbanden kan helpen bij het organiseren van optimale geboortezorg waarin de client centraal staat.

Het Athena Instituut van de Vrije Universiteit is betrokken bij verschillende onderzoeken rondom geboortezorg in Nederland. Binnen het onderzoek Noordwest Nederland Op Eén Lijn is een methode ontwikkeld om verloskundige samenwerkingsverbanden te helpen om met een proces van reflectie en actie zelf richting te geven aan het organiseren van gezonde geboortezorg. Dit boek geeft een korte uitleg van de theoretische basis van deze methode, maar bovenal een praktische handleiding met een concreet stappenplan.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherVrije Universiteit
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@book{a87e226707eb41d9a56b169aba072fe5,
title = "Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda: Toolbox Reflectie en Actie voor verloskundige samenwerkingsverbanden",
abstract = "De geboortezorg is volop in beweging. Op talloze plekken wordt het eigen handelen kritisch ge{\"e}valueerd en wordt gezocht naar manieren om het geboortezorgsysteem te innoveren en de kwaliteit te verbeteren. Dit handboek beschrijft een methode die verloskundige samenwerkingsverbanden kan helpen bij het organiseren van optimale geboortezorg waarin de client centraal staat.Het Athena Instituut van de Vrije Universiteit is betrokken bij verschillende onderzoeken rondom geboortezorg in Nederland. Binnen het onderzoek Noordwest Nederland Op E{\'e}n Lijn is een methode ontwikkeld om verloskundige samenwerkingsverbanden te helpen om met een proces van reflectie en actie zelf richting te geven aan het organiseren van gezonde geboortezorg. Dit boek geeft een korte uitleg van de theoretische basis van deze methode, maar bovenal een praktische handleiding met een concreet stappenplan.",
author = "S.R. Lips and T.J. Schuitmaker and M. Droogers and J.E.W. Broerse",
year = "2015",
language = "Dutch",
publisher = "Vrije Universiteit",

}

Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda : Toolbox Reflectie en Actie voor verloskundige samenwerkingsverbanden. / Lips, S.R.; Schuitmaker, T.J.; Droogers, M.; Broerse, J.E.W.

Amsterdam : Vrije Universiteit, 2015.

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda

T2 - Toolbox Reflectie en Actie voor verloskundige samenwerkingsverbanden

AU - Lips, S.R.

AU - Schuitmaker, T.J.

AU - Droogers, M.

AU - Broerse, J.E.W.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - De geboortezorg is volop in beweging. Op talloze plekken wordt het eigen handelen kritisch geëvalueerd en wordt gezocht naar manieren om het geboortezorgsysteem te innoveren en de kwaliteit te verbeteren. Dit handboek beschrijft een methode die verloskundige samenwerkingsverbanden kan helpen bij het organiseren van optimale geboortezorg waarin de client centraal staat.Het Athena Instituut van de Vrije Universiteit is betrokken bij verschillende onderzoeken rondom geboortezorg in Nederland. Binnen het onderzoek Noordwest Nederland Op Eén Lijn is een methode ontwikkeld om verloskundige samenwerkingsverbanden te helpen om met een proces van reflectie en actie zelf richting te geven aan het organiseren van gezonde geboortezorg. Dit boek geeft een korte uitleg van de theoretische basis van deze methode, maar bovenal een praktische handleiding met een concreet stappenplan.

AB - De geboortezorg is volop in beweging. Op talloze plekken wordt het eigen handelen kritisch geëvalueerd en wordt gezocht naar manieren om het geboortezorgsysteem te innoveren en de kwaliteit te verbeteren. Dit handboek beschrijft een methode die verloskundige samenwerkingsverbanden kan helpen bij het organiseren van optimale geboortezorg waarin de client centraal staat.Het Athena Instituut van de Vrije Universiteit is betrokken bij verschillende onderzoeken rondom geboortezorg in Nederland. Binnen het onderzoek Noordwest Nederland Op Eén Lijn is een methode ontwikkeld om verloskundige samenwerkingsverbanden te helpen om met een proces van reflectie en actie zelf richting te geven aan het organiseren van gezonde geboortezorg. Dit boek geeft een korte uitleg van de theoretische basis van deze methode, maar bovenal een praktische handleiding met een concreet stappenplan.

M3 - Book

BT - Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda

PB - Vrije Universiteit

CY - Amsterdam

ER -