Gids voor de Toekomst: Hoe bereiken we de transitie naar een duurzaam Nederland. Wat hebben we nodig van politici?

Translated title of the contribution: Guide for the Future: Achieving the Transition towards a sustainable country – what do we need from politicians?

Sjoerd Kluiving (Editor), Maarten Nijman (Editor)

Research output: Book / ReportBook editingPopular

Abstract

Alle tien bijdragen resulteren in praktische aanbevelingen voor de politiek om de overstap naar een duurzaam land nú te maken. De bijdragen zijn ingedeeld volgens de 10 transitiepaden van de TransitieMotor en vormen met de duidelijke praktische aanbevelingen de handleiding om in 2021 een duidelijk begin te maken met duurzame en sociaal rechtvaardige bedrijfsvoering in alle geledingen van de maatschappij en de politiek, tot systeemveranderingen in energie, voedsel, en veiligheid.
Wij dringen met klem aan deze aanbevelingen in de formatiegesprekken na de verkiezingen ter harte te nemen en ook toe te passen. Voor het overzicht is er voorafgaande aan de individuele bijdragen een samenvatting van de duurzame aanbevelingen voor politici vermeld (zie volgende pagina’s).
Wij wensen u veel politieke daadkracht in de noodzakelijke verduurzaming van onze maatschappij en samenleving, en bieden u hierbij een gids voor de toekomst aan, een schriftelijke weergave van het colloquium in deze bijdrage. Online kunnen de verschillende adviezen via (https://www.ourneweconomy.nl/2021/02/07/25-februari-de-transitie-naar-een-duurzaam-nederland/) worden geraadpleegd.
Translated title of the contributionGuide for the Future: Achieving the Transition towards a sustainable country – what do we need from politicians?
Original languageDutch
PublisherAmsterdam Sustainability Institute (ASI/VU)
Number of pages20
Publication statusPublished - Feb 2021
EventSeventeenth International Conference on Environmental, Cultural, Economic & Social Sustainability: Accelerating the Transition to Sustainability: Policy Solutions for the Climate Emergency - Vrije Universiteit, Amsterdam, Netherlands
Duration: 24 Feb 202126 Feb 2021
https://onsustainability.com/2021-conference

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Guide for the Future: Achieving the Transition towards a sustainable country – what do we need from politicians?'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this