Handboek dyscalculie en rekenproblemen: Een dynamisch ontwikkelingsperspectief

Translated title of the contribution: Handbook dyscalculia and arithmetical difficulties: A dynamic development perspective

A.J.J.M. Ruijssenaars, J.E.H. van Luit, E.C.D.M. van Lieshout, Evelyn H. Kroesbergen

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

Dyscalculie is een stoornis die niet in een enkelvoudig theoretisch kader is te vatten. Het is een dynamisch ontwikkelingsprobleem dat vanuit verschillende en elkaar aanvullende theorieën is te benaderen. Dit vraagt van de professional in de praktijk om gedegen achtergrondkennis, niet in de vorm van dogma’s, maar van betrouwbare gegevens uit empirisch onderzoek die in de eigen beslissingen op bruikbaarheid en toepasbaarheid zijn mee te wegen.

Sinds de eerste druk van Rekenproblemen en Dyscalculie (Ruijssenaars, van Luit & van Lieshout, 2004) is er heel veel veranderd in het vakgebied. Er is een grote stroom aan wetenschappelijk onderzoek tot stand gekomen met nieuwe oriëntaties. Om het overzicht van alle ontwikkelingen en resultaten te behouden is de samenwerkende auteursgroep verder uitgebreid en deze samenwerking heeft geleid tot een volledig herschreven handboek over dyscalculie en rekenproblemen.

Een standaardwerk voor iedereen die met dit aspect van het onderwijs te maken heeft.
Translated title of the contributionHandbook dyscalculia and arithmetical difficulties: A dynamic development perspective
Original languageDutch
Place of PublicationRotterdam
PublisherLemniscaat
Number of pages526
ISBN (Print)9789047713975
Publication statusPublished - 2021

Bibliographical note

Uitgebreid herziene versie van (de eerste druk van) 'Rekenproblemen en Dyscalculie' (Ruijssenaars, van Luit & van Lieshout, 2004).

Keywords

  • arithmetic
  • Mathematics education
  • Dyscalculia
  • Arithmetic difficiles

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Handbook dyscalculia and arithmetical difficulties: A dynamic development perspective'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this