Handleiding voor onderwijs in heterogene groepen. AGO (Adaptief Groeps Onderwijs): een werkwijze die met alle leerlingen rekening houdt. Met voorbeelden uit de wiskunde.

J.Chr. Perrenet, P.G.P. Herfs, J. Terwel

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

Deze handleiding is bedoeld voor docenten die werken met heterogene klassen in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. De voorbeelden zijn ontleend aan het wiskunde-onderwijs. Centraal staat een model voor co-operatief leren: het model Adaptief Groeps Onderwijs(AGO). Het AGO-model is in de klassenpraktijk beproefd bij wiskunde en geschiedenis. De hoofdconclusie van deze onderzoekingen is positief. Het AGO-model is uitvoerbaar en effectief gebleken. De leereffecten zijn significant en betekenisvol voor de praktijk. Het AGO-model blijkt een haalbaar en effectief alternatief voor de eerste fase voortgezet onderwijs.
Original languageDutch
Place of PublicationDe Lier
PublisherAcademisch Boeken Centrum
ISBN (Print)9072015770, 9789072015778
Publication statusPublished - 1991

Cite this

@book{b239df807e95414ba71436e475e057f9,
title = "Handleiding voor onderwijs in heterogene groepen. AGO (Adaptief Groeps Onderwijs): een werkwijze die met alle leerlingen rekening houdt. Met voorbeelden uit de wiskunde.",
abstract = "Deze handleiding is bedoeld voor docenten die werken met heterogene klassen in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. De voorbeelden zijn ontleend aan het wiskunde-onderwijs. Centraal staat een model voor co-operatief leren: het model Adaptief Groeps Onderwijs(AGO). Het AGO-model is in de klassenpraktijk beproefd bij wiskunde en geschiedenis. De hoofdconclusie van deze onderzoekingen is positief. Het AGO-model is uitvoerbaar en effectief gebleken. De leereffecten zijn significant en betekenisvol voor de praktijk. Het AGO-model blijkt een haalbaar en effectief alternatief voor de eerste fase voortgezet onderwijs.",
author = "J.Chr. Perrenet and P.G.P. Herfs and J. Terwel",
year = "1991",
language = "Dutch",
isbn = "9072015770",
publisher = "Academisch Boeken Centrum",

}

Handleiding voor onderwijs in heterogene groepen. AGO (Adaptief Groeps Onderwijs): een werkwijze die met alle leerlingen rekening houdt. Met voorbeelden uit de wiskunde. / Perrenet, J.Chr.; Herfs, P.G.P.; Terwel, J.

De Lier : Academisch Boeken Centrum, 1991.

Research output: Book / ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - Handleiding voor onderwijs in heterogene groepen. AGO (Adaptief Groeps Onderwijs): een werkwijze die met alle leerlingen rekening houdt. Met voorbeelden uit de wiskunde.

AU - Perrenet, J.Chr.

AU - Herfs, P.G.P.

AU - Terwel, J.

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Deze handleiding is bedoeld voor docenten die werken met heterogene klassen in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. De voorbeelden zijn ontleend aan het wiskunde-onderwijs. Centraal staat een model voor co-operatief leren: het model Adaptief Groeps Onderwijs(AGO). Het AGO-model is in de klassenpraktijk beproefd bij wiskunde en geschiedenis. De hoofdconclusie van deze onderzoekingen is positief. Het AGO-model is uitvoerbaar en effectief gebleken. De leereffecten zijn significant en betekenisvol voor de praktijk. Het AGO-model blijkt een haalbaar en effectief alternatief voor de eerste fase voortgezet onderwijs.

AB - Deze handleiding is bedoeld voor docenten die werken met heterogene klassen in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. De voorbeelden zijn ontleend aan het wiskunde-onderwijs. Centraal staat een model voor co-operatief leren: het model Adaptief Groeps Onderwijs(AGO). Het AGO-model is in de klassenpraktijk beproefd bij wiskunde en geschiedenis. De hoofdconclusie van deze onderzoekingen is positief. Het AGO-model is uitvoerbaar en effectief gebleken. De leereffecten zijn significant en betekenisvol voor de praktijk. Het AGO-model blijkt een haalbaar en effectief alternatief voor de eerste fase voortgezet onderwijs.

M3 - Book

SN - 9072015770

SN - 9789072015778

BT - Handleiding voor onderwijs in heterogene groepen. AGO (Adaptief Groeps Onderwijs): een werkwijze die met alle leerlingen rekening houdt. Met voorbeelden uit de wiskunde.

PB - Academisch Boeken Centrum

CY - De Lier

ER -