Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw

T.A.H.M. van de Laar, Dian Brouwer

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

In 'Jaarboek Compliance 2014', uitgegeven door het Nederlands Compliance Instituut, zijn artikelen opgenomen over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de veranderingen in de compliancepraktijk.

Dian Brouwer en Tom van de Laar hebben hoofdstuk 15 voor hun rekening genomen. In deze bijdrage bespreken de auteurs het initiatief wetsvoorstel "Wet Huis voor klokkenluiders" en schetsen zij de contouren van een ander stelsel, waarin de eigen verantwoordelijkheid van ondernemingen, instellingen en organisaties centraal staat, en alleen wordt geregeld wat nodig is om te bewerkstelligen dat die organisaties hun verantwoordelijkheden daadwerkelijk nakomen.
Original languageDutch
Title of host publicationJaarboek Compliance 2014
PublisherNederlands Compliance Instituut
Pages221
Number of pages238
ISBN (Print)978-94-91252-11-2
Publication statusPublished - 2014

Cite this

van de Laar, T. A. H. M., & Brouwer, D. (2014). Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw. In Jaarboek Compliance 2014 (pp. 221). Nederlands Compliance Instituut.
van de Laar, T.A.H.M. ; Brouwer, Dian. / Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw. Jaarboek Compliance 2014. Nederlands Compliance Instituut, 2014. pp. 221
@inbook{064c609ebd8447d886dbab317af3db4e,
title = "Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw",
abstract = "In 'Jaarboek Compliance 2014', uitgegeven door het Nederlands Compliance Instituut, zijn artikelen opgenomen over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de veranderingen in de compliancepraktijk.Dian Brouwer en Tom van de Laar hebben hoofdstuk 15 voor hun rekening genomen. In deze bijdrage bespreken de auteurs het initiatief wetsvoorstel {"}Wet Huis voor klokkenluiders{"} en schetsen zij de contouren van een ander stelsel, waarin de eigen verantwoordelijkheid van ondernemingen, instellingen en organisaties centraal staat, en alleen wordt geregeld wat nodig is om te bewerkstelligen dat die organisaties hun verantwoordelijkheden daadwerkelijk nakomen.",
author = "{van de Laar}, T.A.H.M. and Dian Brouwer",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "978-94-91252-11-2",
pages = "221",
booktitle = "Jaarboek Compliance 2014",
publisher = "Nederlands Compliance Instituut",

}

van de Laar, TAHM & Brouwer, D 2014, Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw. in Jaarboek Compliance 2014. Nederlands Compliance Instituut, pp. 221.

Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw. / van de Laar, T.A.H.M.; Brouwer, Dian.

Jaarboek Compliance 2014. Nederlands Compliance Instituut, 2014. p. 221.

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw

AU - van de Laar, T.A.H.M.

AU - Brouwer, Dian

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In 'Jaarboek Compliance 2014', uitgegeven door het Nederlands Compliance Instituut, zijn artikelen opgenomen over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de veranderingen in de compliancepraktijk.Dian Brouwer en Tom van de Laar hebben hoofdstuk 15 voor hun rekening genomen. In deze bijdrage bespreken de auteurs het initiatief wetsvoorstel "Wet Huis voor klokkenluiders" en schetsen zij de contouren van een ander stelsel, waarin de eigen verantwoordelijkheid van ondernemingen, instellingen en organisaties centraal staat, en alleen wordt geregeld wat nodig is om te bewerkstelligen dat die organisaties hun verantwoordelijkheden daadwerkelijk nakomen.

AB - In 'Jaarboek Compliance 2014', uitgegeven door het Nederlands Compliance Instituut, zijn artikelen opgenomen over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de veranderingen in de compliancepraktijk.Dian Brouwer en Tom van de Laar hebben hoofdstuk 15 voor hun rekening genomen. In deze bijdrage bespreken de auteurs het initiatief wetsvoorstel "Wet Huis voor klokkenluiders" en schetsen zij de contouren van een ander stelsel, waarin de eigen verantwoordelijkheid van ondernemingen, instellingen en organisaties centraal staat, en alleen wordt geregeld wat nodig is om te bewerkstelligen dat die organisaties hun verantwoordelijkheden daadwerkelijk nakomen.

M3 - Chapter

SN - 978-94-91252-11-2

SP - 221

BT - Jaarboek Compliance 2014

PB - Nederlands Compliance Instituut

ER -

van de Laar TAHM, Brouwer D. Het ‘Huis voor klokkenluiders’, liever renovatie dan nieuwbouw. In Jaarboek Compliance 2014. Nederlands Compliance Instituut. 2014. p. 221