Het Veranderboek: 70 vragen van managers over organisatieverandering

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Uit onderzoek is gebleken dat de verwachte gemiddelde levensduur van organisaties in de laatste twee decennia is teruggegaan van 20 jaar naar 12,5 jaar. De overlevingskansen van organisaties nemen af doordat ze zich niet voldoende aanpassen of zich juist te veel, te vaak of onnodig aanpassen. In al deze gevallen gaan organisaties niet goed om met veranderingen in bijvoorbeeld de maatschappij, de markt, hun beleidsveld, technologie, klantgedrag of hun primaire proces.

Het op de juiste wijze aanpassen van organisaties en gedrag in situaties van verandering is een voorwaarde om het bestaansrecht te waarborgen. Als dat niet goed gebeurt, wordt onzorgvuldig omgegaan met mensen en middelen. Het voortbestaan van de organisatie, belangen van stakeholders, en de emoties van betrokkenen komen bij verandering in het geding. Hierin liggen de kern en de opdracht van het vakgebied verandermanagement: het in antwoord op veranderingen zo professioneel, effectief en efficiënt mogelijk aanpassen van organisatie en gedrag.

‘Het veranderboek’ is het resultaat van de vragen en inzichten van honderden managers en wetenschappers. Door de werkwijze op het snijvlak van wetenschap en praktijk wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en toepassing van kennis op het gebied van change management. Zo ontstaan een nieuwe inspiratiebron en een nieuw referentiekader voor managers en adviseurs.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherMediawerf Uitgevers
Number of pages951
ISBN (Print)9789081091459
Publication statusPublished - 2009

Cite this