Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers

A.R. Lodder, M. Schimmel, Y. van den Winkel

Research output: Book / ReportReportProfessional

Abstract

Deze bijdrage gaat over de (on)mogelijkheid om internettussenpersonen buiten contract aansprakelijk te stellen.

De bekende uitdrukking “don’t shoot the messenger” geldt ook voor internettussenpersonen, althans zolang ze “geen boodschap aan de boodschap” hebben. Om die reden, en om de elektronische handel te stimuleren, is eind jaren negentig regelgeving tot stand gekomen die beoogt internettussenpersonen onder voorwaarden niet aansprakelijk te laten zijn voor onrechtmatige content.

In deze bijdrage behandelen we de juridische merites van internet tussenpersonen waarbij wij achtereenvolgens ingaan op de wettelijke regeling, Europese en Nederlandse rechtspraak en ten slotte de bijzondere rol van de forumbeheerder.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherEigen Beheer
Commissioning bodyUnknown commissioning body
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Lodder, A. R., Schimmel, M., & van den Winkel, Y. (2016). Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers. Amsterdam: Eigen Beheer.
Lodder, A.R. ; Schimmel, M. ; van den Winkel, Y. / Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers. Amsterdam : Eigen Beheer, 2016.
@book{4ee9303d91aa49d28ddb870b0defd883,
title = "Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers",
abstract = "Deze bijdrage gaat over de (on)mogelijkheid om internettussenpersonen buiten contract aansprakelijk te stellen.De bekende uitdrukking “don’t shoot the messenger” geldt ook voor internettussenpersonen, althans zolang ze “geen boodschap aan de boodschap” hebben. Om die reden, en om de elektronische handel te stimuleren, is eind jaren negentig regelgeving tot stand gekomen die beoogt internettussenpersonen onder voorwaarden niet aansprakelijk te laten zijn voor onrechtmatige content. In deze bijdrage behandelen we de juridische merites van internet tussenpersonen waarbij wij achtereenvolgens ingaan op de wettelijke regeling, Europese en Nederlandse rechtspraak en ten slotte de bijzondere rol van de forumbeheerder.",
author = "A.R. Lodder and M. Schimmel and {van den Winkel}, Y.",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Eigen Beheer",

}

Lodder, AR, Schimmel, M & van den Winkel, Y 2016, Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers. Eigen Beheer, Amsterdam.

Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers. / Lodder, A.R.; Schimmel, M.; van den Winkel, Y.

Amsterdam : Eigen Beheer, 2016.

Research output: Book / ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers

AU - Lodder, A.R.

AU - Schimmel, M.

AU - van den Winkel, Y.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Deze bijdrage gaat over de (on)mogelijkheid om internettussenpersonen buiten contract aansprakelijk te stellen.De bekende uitdrukking “don’t shoot the messenger” geldt ook voor internettussenpersonen, althans zolang ze “geen boodschap aan de boodschap” hebben. Om die reden, en om de elektronische handel te stimuleren, is eind jaren negentig regelgeving tot stand gekomen die beoogt internettussenpersonen onder voorwaarden niet aansprakelijk te laten zijn voor onrechtmatige content. In deze bijdrage behandelen we de juridische merites van internet tussenpersonen waarbij wij achtereenvolgens ingaan op de wettelijke regeling, Europese en Nederlandse rechtspraak en ten slotte de bijzondere rol van de forumbeheerder.

AB - Deze bijdrage gaat over de (on)mogelijkheid om internettussenpersonen buiten contract aansprakelijk te stellen.De bekende uitdrukking “don’t shoot the messenger” geldt ook voor internettussenpersonen, althans zolang ze “geen boodschap aan de boodschap” hebben. Om die reden, en om de elektronische handel te stimuleren, is eind jaren negentig regelgeving tot stand gekomen die beoogt internettussenpersonen onder voorwaarden niet aansprakelijk te laten zijn voor onrechtmatige content. In deze bijdrage behandelen we de juridische merites van internet tussenpersonen waarbij wij achtereenvolgens ingaan op de wettelijke regeling, Europese en Nederlandse rechtspraak en ten slotte de bijzondere rol van de forumbeheerder.

M3 - Report

BT - Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers

PB - Eigen Beheer

CY - Amsterdam

ER -

Lodder AR, Schimmel M, van den Winkel Y. Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid internet providers. Amsterdam: Eigen Beheer, 2016.