Hoofdzaken van het Bestuursrecht

F.C.M.A. Michiels, A.B. Blomberg, L.A.J. Spaans

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

Alle belangrijke onderwerpen komen in deze titel aan bod: de organisatie en de bevoegdheden van het openbaar bestuur, de normen waaraan het bestuur zich heeft te houden, de handhaving van het bestuursrecht en de rechtsbescherming. Voorbeelden en schema’s maken de inhoud levendig en toegankelijk - en zorgen voor een koppeling met de praktijk.

In deze druk zijn onder meer meegenomen:

Actuele thema’s uit de bestuursrechtpraktijk, waaronder de verdeling van schaarse rechten
Actuele rechtspraak over bijvoorbeeld het vertrouwensbeginsel (of sprake is van een bindende toezegging moet meer worden beoordeeld vanuit het perspectief van ‘de redelijk denkende burger’)
Uiteraard andere relevante ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak

Inleiding bestuursrecht
De teksten zijn helder geschreven en zijn nergens ingewikkelder dan strikt noodzakelijk. De wat meer ingevoerde lezer vindt bovendien veel extra achtergrondinformatie in de aanvullende tekstblokken en voetnoten.

Deze uitgave onderscheidt zich van andere inleidingen in het bestuursrecht doordat zij vrijwel alle belangrijke onderwerpen op een relatief hoog niveau behandelt, terwijl zij toch toegankelijk en leesbaar is voor studenten aan het begin van de rechtenstudie en voor niet-juridische studenten die een inleidend bestuursrechtelijk vak volgen.
Original languageDutch
Place of PublicationDeventer
PublisherWolters Kluwer
Number of pages292
Edition9
ISBN (Print)9789013150735
Publication statusPublished - Aug 2019

Cite this