I still have that dream: School careers and life histories of young adults in a diverse society

J. Terwel, Danielle Van de Koot-Dees, Rosa Rodrigues

Research output: Book / ReportBookAcademicpeer-review

Abstract

This study concerns the backgrounds and prospects of young adults in a diverse society. The research methodology can be typified as a longitudinal in-depth investigation into life courses between social origins and destinations.

Vele jongeren zijn opgevoed met het idee dat ze ‘alles kunnen worden’. Maar wat is er van hun idealen terechtgekomen als eind-twintigers? Hebben deze ‘millennials’ hun droom gerealiseerd? En maakt het een verschil of je Yasmina of Marjolein heet? De auteurs volgen deze jongeren met toetsen en interviews van hun 10e tot hun 29e jaar, misschien wel de meest ingrijpende jaren in een mensenleven. Hun openhartige verhalen bieden een inkijk in de leefwereld van de jongeren van nu. Deze studie is zeldzaam, niet alleen gelet op de looptijd, maar ook omdat we achter de façade van de sociale media kijken. We zien sommigen schijnbaar moeiteloos doorstromen, terwijl anderen struikelen in de hordeloop van onderwijs en samenleving.
Translated title of the contributionI still have that dream: School careers and life histories of young adults in a diverse society
Original languageDutch
Place of PublicationApeldoorn
PublisherGarant
Number of pages224
ISBN (Print)9789044136173
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

school career
young adult
methodology
interview
Society

Keywords

  • school choice
  • schoolcareers
  • social backgrounds
  • destinations
  • life histories
  • Case studies
  • social inequality
  • resource theory

VU Research Profile

  • Human Health and Life Sciences

Cite this

Terwel, J., Van de Koot-Dees, D., & Rodrigues, R. (2018). Die droom heb ik nog steeds: Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving. Apeldoorn: Garant.
Terwel, J. ; Van de Koot-Dees, Danielle ; Rodrigues, Rosa. / Die droom heb ik nog steeds : Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving. Apeldoorn : Garant, 2018. 224 p.
@book{6234aa8acfde433d9e736f134a780779,
title = "Die droom heb ik nog steeds: Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving",
abstract = "This study concerns the backgrounds and prospects of young adults in a diverse society. The research methodology can be typified as a longitudinal in-depth investigation into life courses between social origins and destinations.Vele jongeren zijn opgevoed met het idee dat ze ‘alles kunnen worden’. Maar wat is er van hun idealen terechtgekomen als eind-twintigers? Hebben deze ‘millennials’ hun droom gerealiseerd? En maakt het een verschil of je Yasmina of Marjolein heet? De auteurs volgen deze jongeren met toetsen en interviews van hun 10e tot hun 29e jaar, misschien wel de meest ingrijpende jaren in een mensenleven. Hun openhartige verhalen bieden een inkijk in de leefwereld van de jongeren van nu. Deze studie is zeldzaam, niet alleen gelet op de looptijd, maar ook omdat we achter de fa{\cc}ade van de sociale media kijken. We zien sommigen schijnbaar moeiteloos doorstromen, terwijl anderen struikelen in de hordeloop van onderwijs en samenleving.",
keywords = "school choice, schoolcareers, social backgrounds, destinations, life histories, Case studies, social inequality, resource theory",
author = "J. Terwel and {Van de Koot-Dees}, Danielle and Rosa Rodrigues",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789044136173",
publisher = "Garant",

}

Terwel, J, Van de Koot-Dees, D & Rodrigues, R 2018, Die droom heb ik nog steeds: Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving. Garant, Apeldoorn.

Die droom heb ik nog steeds : Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving. / Terwel, J.; Van de Koot-Dees, Danielle; Rodrigues, Rosa.

Apeldoorn : Garant, 2018. 224 p.

Research output: Book / ReportBookAcademicpeer-review

TY - BOOK

T1 - Die droom heb ik nog steeds

T2 - Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving

AU - Terwel, J.

AU - Van de Koot-Dees, Danielle

AU - Rodrigues, Rosa

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - This study concerns the backgrounds and prospects of young adults in a diverse society. The research methodology can be typified as a longitudinal in-depth investigation into life courses between social origins and destinations.Vele jongeren zijn opgevoed met het idee dat ze ‘alles kunnen worden’. Maar wat is er van hun idealen terechtgekomen als eind-twintigers? Hebben deze ‘millennials’ hun droom gerealiseerd? En maakt het een verschil of je Yasmina of Marjolein heet? De auteurs volgen deze jongeren met toetsen en interviews van hun 10e tot hun 29e jaar, misschien wel de meest ingrijpende jaren in een mensenleven. Hun openhartige verhalen bieden een inkijk in de leefwereld van de jongeren van nu. Deze studie is zeldzaam, niet alleen gelet op de looptijd, maar ook omdat we achter de façade van de sociale media kijken. We zien sommigen schijnbaar moeiteloos doorstromen, terwijl anderen struikelen in de hordeloop van onderwijs en samenleving.

AB - This study concerns the backgrounds and prospects of young adults in a diverse society. The research methodology can be typified as a longitudinal in-depth investigation into life courses between social origins and destinations.Vele jongeren zijn opgevoed met het idee dat ze ‘alles kunnen worden’. Maar wat is er van hun idealen terechtgekomen als eind-twintigers? Hebben deze ‘millennials’ hun droom gerealiseerd? En maakt het een verschil of je Yasmina of Marjolein heet? De auteurs volgen deze jongeren met toetsen en interviews van hun 10e tot hun 29e jaar, misschien wel de meest ingrijpende jaren in een mensenleven. Hun openhartige verhalen bieden een inkijk in de leefwereld van de jongeren van nu. Deze studie is zeldzaam, niet alleen gelet op de looptijd, maar ook omdat we achter de façade van de sociale media kijken. We zien sommigen schijnbaar moeiteloos doorstromen, terwijl anderen struikelen in de hordeloop van onderwijs en samenleving.

KW - school choice

KW - schoolcareers

KW - social backgrounds

KW - destinations

KW - life histories

KW - Case studies

KW - social inequality

KW - resource theory

M3 - Book

SN - 9789044136173

BT - Die droom heb ik nog steeds

PB - Garant

CY - Apeldoorn

ER -

Terwel J, Van de Koot-Dees D, Rodrigues R. Die droom heb ik nog steeds: Schoolloopbanen en levensverhalen van jongeren in een diverse samenleving. Apeldoorn: Garant, 2018. 224 p.