Impulsen tegen ondermijning: De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden

J.C.J. Boutellier, Jolijn Broekhuizen, Maaike van Kapel, Freek Hermens

Research output: Book / ReportReportAcademic

Abstract

De infiltratie van legale branches door criminele organisaties nam in Brabant en Zeeland dusdanige vormen aan dat er een Taskforce werd ingesteld. De Taskforce stimuleert samenwerking tussen verschillende
partijen om deze vorm van ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. We deden een uitgebreid onderzoek naar de werkwijze van en waardering voor deze Taskforce Brabant - Zeeland. Hoe verloopt de samenwerking tussen de verschillende partijen? Is deze samenwerking slagvaardig te noemen, gelegd langs een wetenschappelijke meetlat voor slagvaardigheid? Welke bijdrage heeft de Taskforce hieraan geleverd? Deze notitie betreft een strategisch advies, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, over de doorontwikkeling van de Taskforce.
Original languageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherVerweij-Jonker Instituut
Number of pages21
ISBN (Print)978-90-5830-750-7
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • ondermijning
  • Taskforce

Cite this

Boutellier, J. C. J., Broekhuizen, J., van Kapel, M., & Hermens, F. (2016). Impulsen tegen ondermijning: De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden. Utrecht: Verweij-Jonker Instituut.
Boutellier, J.C.J. ; Broekhuizen, Jolijn ; van Kapel, Maaike ; Hermens, Freek. / Impulsen tegen ondermijning : De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden. Utrecht : Verweij-Jonker Instituut, 2016. 21 p.
@book{e212e4ecf97c491d9b85cacb723c3daa,
title = "Impulsen tegen ondermijning: De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden",
abstract = "De infiltratie van legale branches door criminele organisaties nam in Brabant en Zeeland dusdanige vormen aan dat er een Taskforce werd ingesteld. De Taskforce stimuleert samenwerking tussen verschillendepartijen om deze vorm van ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. We deden een uitgebreid onderzoek naar de werkwijze van en waardering voor deze Taskforce Brabant - Zeeland. Hoe verloopt de samenwerking tussen de verschillende partijen? Is deze samenwerking slagvaardig te noemen, gelegd langs een wetenschappelijke meetlat voor slagvaardigheid? Welke bijdrage heeft de Taskforce hieraan geleverd? Deze notitie betreft een strategisch advies, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, over de doorontwikkeling van de Taskforce.",
keywords = "ondermijning, Taskforce",
author = "J.C.J. Boutellier and Jolijn Broekhuizen and {van Kapel}, Maaike and Freek Hermens",
year = "2016",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-5830-750-7",
publisher = "Verweij-Jonker Instituut",

}

Boutellier, JCJ, Broekhuizen, J, van Kapel, M & Hermens, F 2016, Impulsen tegen ondermijning: De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden. Verweij-Jonker Instituut, Utrecht.

Impulsen tegen ondermijning : De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden. / Boutellier, J.C.J.; Broekhuizen, Jolijn; van Kapel, Maaike; Hermens, Freek.

Utrecht : Verweij-Jonker Instituut, 2016. 21 p.

Research output: Book / ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Impulsen tegen ondermijning

T2 - De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden

AU - Boutellier, J.C.J.

AU - Broekhuizen, Jolijn

AU - van Kapel, Maaike

AU - Hermens, Freek

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - De infiltratie van legale branches door criminele organisaties nam in Brabant en Zeeland dusdanige vormen aan dat er een Taskforce werd ingesteld. De Taskforce stimuleert samenwerking tussen verschillendepartijen om deze vorm van ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. We deden een uitgebreid onderzoek naar de werkwijze van en waardering voor deze Taskforce Brabant - Zeeland. Hoe verloopt de samenwerking tussen de verschillende partijen? Is deze samenwerking slagvaardig te noemen, gelegd langs een wetenschappelijke meetlat voor slagvaardigheid? Welke bijdrage heeft de Taskforce hieraan geleverd? Deze notitie betreft een strategisch advies, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, over de doorontwikkeling van de Taskforce.

AB - De infiltratie van legale branches door criminele organisaties nam in Brabant en Zeeland dusdanige vormen aan dat er een Taskforce werd ingesteld. De Taskforce stimuleert samenwerking tussen verschillendepartijen om deze vorm van ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. We deden een uitgebreid onderzoek naar de werkwijze van en waardering voor deze Taskforce Brabant - Zeeland. Hoe verloopt de samenwerking tussen de verschillende partijen? Is deze samenwerking slagvaardig te noemen, gelegd langs een wetenschappelijke meetlat voor slagvaardigheid? Welke bijdrage heeft de Taskforce hieraan geleverd? Deze notitie betreft een strategisch advies, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, over de doorontwikkeling van de Taskforce.

KW - ondermijning

KW - Taskforce

M3 - Report

SN - 978-90-5830-750-7

BT - Impulsen tegen ondermijning

PB - Verweij-Jonker Instituut

CY - Utrecht

ER -

Boutellier JCJ, Broekhuizen J, van Kapel M, Hermens F. Impulsen tegen ondermijning: De Taskforce Brabant - Zeeland wetenschappelijk tegen het licht gehouden. Utrecht: Verweij-Jonker Instituut, 2016. 21 p.