Is the Home Bias in Equities and Bonds Declining in Europe?

D. Schoenmaker, T. Bosch

Research output: Working paper / PreprintWorking paperProfessional

Abstract

Samenvatting
Het financieel toezicht strekt zich niet alleen uit over banken en beursgenoteerde ondernemingen maar onder meer ook over financiële ondernemingen en beleggingsadviseurs. Daarnaast heeft het financieel toezicht op verschillende wijze invloed op het functioneren van ondernemingen die opereren in de financiële markten. Bij het onderwerp 'Onderneming en financieel toezicht' komen verschillende rechtsgebieden samen.

Naast het effectenrecht spelen ook het vennootschapsrecht, het vermogensrecht, het bestuursrecht en het strafrecht een belangrijke rol. In dit boek komt niet alleen de diversiteit aan juridische disciplines aan de orde maar wordt tevens de samenhang tussen deze juridische disciplines aangetoond. In één bijdrage wordt de Wft bovendien vanuit economische gezichtshoek geanalyseerd. De redactie heeft ernaar gestreefd om binnen een afzienbare tijd na de invoering van de Wft een bundel te publiceren die recht doet aan de belangrijke plaats die het financieel toezicht en de Wft heeft gekregen in de juridische praktijk.


Original languageEnglish
Place of PublicationOnline
PublisherSSRN
Publication statusPublished - 2007

Publication series

Nameworking paper series
No.996914

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Is the Home Bias in Equities and Bonds Declining in Europe?'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this