Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015: Gestructureerde bloemlezing voorzien van commentaar

Research output: Book / ReportBookAcademicpeer-review

Abstract

In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechter
Rullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat niet
met de terechte constatering: Internetrecht bestaat!
Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht het
artikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50
studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopte
Ad Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina van
der Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003
kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronald
van den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrecht
uit. De tweede en derde druk volgden, met een separate
jurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009.
In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechter Rullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat niet met de terechte constatering: Internetrecht bestaat! Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht het artikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50 studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopte Ad Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst.
Tina van der Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003 kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronald van den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrecht uit. De tweede en derde druk volgden, met een separate jurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009.
Nu, in 2015, is voor een innovatieve opzet gekozen. De jurisprudentie is geordend aan de hand van 15 hoofdthema’s zoals ‘Machteloosheid nationale overheden’, ‘Vrijheid van meningsuiting’, ‘Social media’, ‘Cybercrime’ en ‘Einde dienstverband en uitkeringen’ en daarbinnen in maar liefst 45 sub thema’s. De in totaal 60 thema’s en sub thema’s worden steeds geïntroduceerd waarbij het betreffende onderwerp van context wordt voorzien. Daarna volgen korte weergaven (vgl. de bekende cursief, of voor lezers van Tijdschrift voor Internetrecht, de teksten bij het jurisprudentieoverzicht) van iets meer dan 250 uitspraken. Door de gekozen opzet kan dit boek dienen als onderwijsmateriaal in vakken als ICT recht of internetrecht, als naslagwerk voor praktijkjuristen en wetenschappers en het leent zich ook als een rijke, geïllustreerde kennismaking met het vakgebied Internetrecht.
Original languageDutch
Place of PublicationDeventer
PublisherWolters Kluwer
Number of pages265
Edition4e
ISBN (Electronic)9789013131901
ISBN (Print)9789013131895
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@book{39230d9a69494cba935e033f42992c5d,
title = "Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015: Gestructureerde bloemlezing voorzien van commentaar",
abstract = "In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechterRullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat nietmet de terechte constatering: Internetrecht bestaat!Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht hetartikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopteAd Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina vander Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronaldvan den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrechtuit. De tweede en derde druk volgden, met een separatejurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009.In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechter Rullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat niet met de terechte constatering: Internetrecht bestaat! Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht het artikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50 studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopte Ad Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina van der Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003 kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronald van den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrecht uit. De tweede en derde druk volgden, met een separate jurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009. Nu, in 2015, is voor een innovatieve opzet gekozen. De jurisprudentie is geordend aan de hand van 15 hoofdthema’s zoals ‘Machteloosheid nationale overheden’, ‘Vrijheid van meningsuiting’, ‘Social media’, ‘Cybercrime’ en ‘Einde dienstverband en uitkeringen’ en daarbinnen in maar liefst 45 sub thema’s. De in totaal 60 thema’s en sub thema’s worden steeds ge{\"i}ntroduceerd waarbij het betreffende onderwerp van context wordt voorzien. Daarna volgen korte weergaven (vgl. de bekende cursief, of voor lezers van Tijdschrift voor Internetrecht, de teksten bij het jurisprudentieoverzicht) van iets meer dan 250 uitspraken. Door de gekozen opzet kan dit boek dienen als onderwijsmateriaal in vakken als ICT recht of internetrecht, als naslagwerk voor praktijkjuristen en wetenschappers en het leent zich ook als een rijke, ge{\"i}llustreerde kennismaking met het vakgebied Internetrecht.",
author = "{van der Linden}, M. and A.R. Lodder",
year = "2015",
language = "Dutch",
isbn = "9789013131895",
publisher = "Wolters Kluwer",
edition = "4e",

}

Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015 : Gestructureerde bloemlezing voorzien van commentaar. / van der Linden, M.; Lodder, A.R.

4e ed. Deventer : Wolters Kluwer, 2015. 265 p.

Research output: Book / ReportBookAcademicpeer-review

TY - BOOK

T1 - Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015

T2 - Gestructureerde bloemlezing voorzien van commentaar

AU - van der Linden, M.

AU - Lodder, A.R.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechterRullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat nietmet de terechte constatering: Internetrecht bestaat!Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht hetartikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopteAd Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina vander Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronaldvan den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrechtuit. De tweede en derde druk volgden, met een separatejurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009.In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechter Rullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat niet met de terechte constatering: Internetrecht bestaat! Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht het artikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50 studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopte Ad Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina van der Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003 kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronald van den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrecht uit. De tweede en derde druk volgden, met een separate jurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009. Nu, in 2015, is voor een innovatieve opzet gekozen. De jurisprudentie is geordend aan de hand van 15 hoofdthema’s zoals ‘Machteloosheid nationale overheden’, ‘Vrijheid van meningsuiting’, ‘Social media’, ‘Cybercrime’ en ‘Einde dienstverband en uitkeringen’ en daarbinnen in maar liefst 45 sub thema’s. De in totaal 60 thema’s en sub thema’s worden steeds geïntroduceerd waarbij het betreffende onderwerp van context wordt voorzien. Daarna volgen korte weergaven (vgl. de bekende cursief, of voor lezers van Tijdschrift voor Internetrecht, de teksten bij het jurisprudentieoverzicht) van iets meer dan 250 uitspraken. Door de gekozen opzet kan dit boek dienen als onderwijsmateriaal in vakken als ICT recht of internetrecht, als naslagwerk voor praktijkjuristen en wetenschappers en het leent zich ook als een rijke, geïllustreerde kennismaking met het vakgebied Internetrecht.

AB - In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechterRullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat nietmet de terechte constatering: Internetrecht bestaat!Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht hetartikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopteAd Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina vander Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronaldvan den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrechtuit. De tweede en derde druk volgden, met een separatejurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009.In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechter Rullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat niet met de terechte constatering: Internetrecht bestaat! Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht het artikel ’Wat is internetrecht?’, met citaten van bijna 50 studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopte Ad Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina van der Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003 kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronald van den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrecht uit. De tweede en derde druk volgden, met een separate jurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009. Nu, in 2015, is voor een innovatieve opzet gekozen. De jurisprudentie is geordend aan de hand van 15 hoofdthema’s zoals ‘Machteloosheid nationale overheden’, ‘Vrijheid van meningsuiting’, ‘Social media’, ‘Cybercrime’ en ‘Einde dienstverband en uitkeringen’ en daarbinnen in maar liefst 45 sub thema’s. De in totaal 60 thema’s en sub thema’s worden steeds geïntroduceerd waarbij het betreffende onderwerp van context wordt voorzien. Daarna volgen korte weergaven (vgl. de bekende cursief, of voor lezers van Tijdschrift voor Internetrecht, de teksten bij het jurisprudentieoverzicht) van iets meer dan 250 uitspraken. Door de gekozen opzet kan dit boek dienen als onderwijsmateriaal in vakken als ICT recht of internetrecht, als naslagwerk voor praktijkjuristen en wetenschappers en het leent zich ook als een rijke, geïllustreerde kennismaking met het vakgebied Internetrecht.

UR - https://www.wolterskluwer.nl/shop/boek/jurisprudentie-internetrecht-2009-2015/NPJURINRE-BI15001/

M3 - Book

SN - 9789013131895

BT - Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015

PB - Wolters Kluwer

CY - Deventer

ER -