Krediet financiering van bedrijfsovernames

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

In dit boek worden de juridische beginselen en regels met betrekking tot krediet financiering van bedrijfsovernames beschreven en uitgelegd.
Er wordt ingegaan op de belangrijkste stadia van een financieringstransactie en het opstellen van een kredietovereenkomst. Belangrijke juridische aspecten in dat kader, zoals het vestigen van zekerheidsrechten, het vennootschappelijk belang van de kredietnemer en doeloverschrijding, vertegenwoordiging en volmacht, de nietigheid en vernietigbaarheid van rechtshandelingen en besluiten, de actio pauliana, financiële steunverlening en de rol van de ondernemingsraad worden vervolgens aan de hand van de wet, jurisprudentie en literatuur in afzonderlijke hoofdstukken besproken.
Tevens is er aandacht voor diverse aspecten van internationaal privaatrecht die van belang kunnen zijn binnen de financieringspraktijk.
Doordat de verschillende onderwerpen in afzonderlijke hoofdstukken worden besproken kunnen zij gemakkelijk onafhankelijk van elkaar worden gelezen. Veel onderwerpen die in dit boek worden besproken zijn ook buiten de financieringspraktijk van belang.
Original languageDutch
Place of PublicationNijmegen
PublisherArs Aequi Libri
Number of pages314
ISBN (Print)9789069167848
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameArs Aequi Libri

Cite this