Kroniek Bestuurlijke organisatie

N. Jak, R.J.M.H. de Greef, R. Nehmelman

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

Abstract

Van de hand van Peters verscheen deze kroniekperiode ( 1 augustus tot en met 31 januari 2017) een artikel getiteld ‘Het klassieke b-orgaan in de nieuwe tijd’. Hij bespreekt hierin de ontwikkeling die het bestuursorgaanbegrip als bedoeld in artikel 1:1 lid 1 aanhef en onder b Awb heeft doorgemaakt, waarbij het vóór het Awb-tijdperk vooral functioneerde in regelingen van rechtsbescherming en sindsdien fungeert in een breder bereik. In dit artikel wordt op deze omschakeling ingegaan alsook op de oude en nieuwe problemen. Aan de hand van recente jurisprudentie gaat Peters in op de vraag of niet op een andere interpretatie en toepassing van het b-orgaanbegrip moet worden overgeschakeld.
Original languageDutch
Article number11
Pages (from-to)96-103
JournalNederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht
Volume2017
Issue number3
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{15bf6cc37c324a7fad944901a9140bb3,
title = "Kroniek Bestuurlijke organisatie",
abstract = "Van de hand van Peters verscheen deze kroniekperiode ( 1 augustus tot en met 31 januari 2017) een artikel getiteld ‘Het klassieke b-orgaan in de nieuwe tijd’. Hij bespreekt hierin de ontwikkeling die het bestuursorgaanbegrip als bedoeld in artikel 1:1 lid 1 aanhef en onder b Awb heeft doorgemaakt, waarbij het v{\'o}{\'o}r het Awb-tijdperk vooral functioneerde in regelingen van rechtsbescherming en sindsdien fungeert in een breder bereik. In dit artikel wordt op deze omschakeling ingegaan alsook op de oude en nieuwe problemen. Aan de hand van recente jurisprudentie gaat Peters in op de vraag of niet op een andere interpretatie en toepassing van het b-orgaanbegrip moet worden overgeschakeld.",
author = "N. Jak and {de Greef}, R.J.M.H. and R. Nehmelman",
year = "2017",
language = "Dutch",
volume = "2017",
pages = "96--103",
journal = "Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht",
issn = "0921-3554",
number = "3",

}

Kroniek Bestuurlijke organisatie. / Jak, N.; de Greef, R.J.M.H.; Nehmelman, R.

In: Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht, Vol. 2017, No. 3, 11, 2017, p. 96-103.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Kroniek Bestuurlijke organisatie

AU - Jak, N.

AU - de Greef, R.J.M.H.

AU - Nehmelman, R.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Van de hand van Peters verscheen deze kroniekperiode ( 1 augustus tot en met 31 januari 2017) een artikel getiteld ‘Het klassieke b-orgaan in de nieuwe tijd’. Hij bespreekt hierin de ontwikkeling die het bestuursorgaanbegrip als bedoeld in artikel 1:1 lid 1 aanhef en onder b Awb heeft doorgemaakt, waarbij het vóór het Awb-tijdperk vooral functioneerde in regelingen van rechtsbescherming en sindsdien fungeert in een breder bereik. In dit artikel wordt op deze omschakeling ingegaan alsook op de oude en nieuwe problemen. Aan de hand van recente jurisprudentie gaat Peters in op de vraag of niet op een andere interpretatie en toepassing van het b-orgaanbegrip moet worden overgeschakeld.

AB - Van de hand van Peters verscheen deze kroniekperiode ( 1 augustus tot en met 31 januari 2017) een artikel getiteld ‘Het klassieke b-orgaan in de nieuwe tijd’. Hij bespreekt hierin de ontwikkeling die het bestuursorgaanbegrip als bedoeld in artikel 1:1 lid 1 aanhef en onder b Awb heeft doorgemaakt, waarbij het vóór het Awb-tijdperk vooral functioneerde in regelingen van rechtsbescherming en sindsdien fungeert in een breder bereik. In dit artikel wordt op deze omschakeling ingegaan alsook op de oude en nieuwe problemen. Aan de hand van recente jurisprudentie gaat Peters in op de vraag of niet op een andere interpretatie en toepassing van het b-orgaanbegrip moet worden overgeschakeld.

UR - https://www.recht.nl/vakliteratuur/staatsrecht/aflevering/26048/nederlands-tijdschrift-voor-bestuursrecht/2017/3/#a418486

M3 - Article

VL - 2017

SP - 96

EP - 103

JO - Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht

JF - Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht

SN - 0921-3554

IS - 3

M1 - 11

ER -