learning to conduct teacher research in teacher education

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

In het voorjaar 2015 organiseerde de Universitaire Leraren Opleiding van de VU Universiteit Amsterdam een landelijke bijeenkomst over ‘leren onderzoeken’. Zowel ULO docenten (13) als VO docenten (4) namen deel. Aanleiding hiervoor was de 'spagaat' die sommige ULO's en scholen ervaren tussen het goed willen aansluiten op de ontwikkelingsfase van hun docenten-in-opleiding en de eisen die aan de opleidingen gesteld worden ten aanzien van de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Doel van de bijeenkomst was deze spagaat te verhelderen door visies te expliciteren ten aanzien van onderzoek in de opleiding en te komen tot voorstellen voor invulling van leren onderzoeken binnen de ULO. Hiertoe: (1) is een overzicht gemaakt van de manieren waarop ULO's het praktijkonderzoek vormgeven en welke problemen zij daarbij ervaren; (2) zijn visie(s) van de ULO's op de rol van onderzoek (leren) doen in de beroepspraktijk geëxpliciteerd; en (3) zijn de huidige praktijk, onze visies en wensen die naar voren komen in beleidsstukken met elkaar vergeleken.
Translated title of the contributionlearning to conduct teacher research in teacher education
Original languageDutch
Pages (from-to)5-14
JournalTijdschrift voor Lerarenopleiders
Volume37
Issue number1
Publication statusPublished - 2016

Fingerprint

Teacher Education
Teacher Research
Huns
Amsterdam

Cite this

@article{f3de804367864da5afefded8930b9852,
title = "Leren onderzoeken in de eerstegraads lerarenopleiding",
abstract = "In het voorjaar 2015 organiseerde de Universitaire Leraren Opleiding van de VU Universiteit Amsterdam een landelijke bijeenkomst over ‘leren onderzoeken’. Zowel ULO docenten (13) als VO docenten (4) namen deel. Aanleiding hiervoor was de 'spagaat' die sommige ULO's en scholen ervaren tussen het goed willen aansluiten op de ontwikkelingsfase van hun docenten-in-opleiding en de eisen die aan de opleidingen gesteld worden ten aanzien van de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Doel van de bijeenkomst was deze spagaat te verhelderen door visies te expliciteren ten aanzien van onderzoek in de opleiding en te komen tot voorstellen voor invulling van leren onderzoeken binnen de ULO. Hiertoe: (1) is een overzicht gemaakt van de manieren waarop ULO's het praktijkonderzoek vormgeven en welke problemen zij daarbij ervaren; (2) zijn visie(s) van de ULO's op de rol van onderzoek (leren) doen in de beroepspraktijk ge{\"e}xpliciteerd; en (3) zijn de huidige praktijk, onze visies en wensen die naar voren komen in beleidsstukken met elkaar vergeleken.",
author = "H.B. Westbroek and A.A. Kaal",
year = "2016",
language = "Dutch",
volume = "37",
pages = "5--14",
journal = "Tijdschrift voor Lerarenopleiders",
issn = "1876-4622",
number = "1",

}

Leren onderzoeken in de eerstegraads lerarenopleiding. / Westbroek, H.B.; Kaal, A.A.

In: Tijdschrift voor Lerarenopleiders, Vol. 37, No. 1, 2016, p. 5-14.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Leren onderzoeken in de eerstegraads lerarenopleiding

AU - Westbroek, H.B.

AU - Kaal, A.A.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - In het voorjaar 2015 organiseerde de Universitaire Leraren Opleiding van de VU Universiteit Amsterdam een landelijke bijeenkomst over ‘leren onderzoeken’. Zowel ULO docenten (13) als VO docenten (4) namen deel. Aanleiding hiervoor was de 'spagaat' die sommige ULO's en scholen ervaren tussen het goed willen aansluiten op de ontwikkelingsfase van hun docenten-in-opleiding en de eisen die aan de opleidingen gesteld worden ten aanzien van de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Doel van de bijeenkomst was deze spagaat te verhelderen door visies te expliciteren ten aanzien van onderzoek in de opleiding en te komen tot voorstellen voor invulling van leren onderzoeken binnen de ULO. Hiertoe: (1) is een overzicht gemaakt van de manieren waarop ULO's het praktijkonderzoek vormgeven en welke problemen zij daarbij ervaren; (2) zijn visie(s) van de ULO's op de rol van onderzoek (leren) doen in de beroepspraktijk geëxpliciteerd; en (3) zijn de huidige praktijk, onze visies en wensen die naar voren komen in beleidsstukken met elkaar vergeleken.

AB - In het voorjaar 2015 organiseerde de Universitaire Leraren Opleiding van de VU Universiteit Amsterdam een landelijke bijeenkomst over ‘leren onderzoeken’. Zowel ULO docenten (13) als VO docenten (4) namen deel. Aanleiding hiervoor was de 'spagaat' die sommige ULO's en scholen ervaren tussen het goed willen aansluiten op de ontwikkelingsfase van hun docenten-in-opleiding en de eisen die aan de opleidingen gesteld worden ten aanzien van de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Doel van de bijeenkomst was deze spagaat te verhelderen door visies te expliciteren ten aanzien van onderzoek in de opleiding en te komen tot voorstellen voor invulling van leren onderzoeken binnen de ULO. Hiertoe: (1) is een overzicht gemaakt van de manieren waarop ULO's het praktijkonderzoek vormgeven en welke problemen zij daarbij ervaren; (2) zijn visie(s) van de ULO's op de rol van onderzoek (leren) doen in de beroepspraktijk geëxpliciteerd; en (3) zijn de huidige praktijk, onze visies en wensen die naar voren komen in beleidsstukken met elkaar vergeleken.

M3 - Article

VL - 37

SP - 5

EP - 14

JO - Tijdschrift voor Lerarenopleiders

JF - Tijdschrift voor Lerarenopleiders

SN - 1876-4622

IS - 1

ER -