Leiderschap en integriteit

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterAcademic

Abstract

Integriteit is voor veel publieke en private organisaties van cruciaal belang. Publiek, media en politiek zijn meer dan geïnteresseerd in schendingen van integriteit. Bestuurders en managers van organisaties worden steeds meer beoordeeld op vraag of, in hoeverre en op welke wijze zij in hun organisaties aandacht hebben besteed aan integriteit en integriteitsbeleid.

In dit handboek worden de wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis en inzichten op het terrein van integriteit en integriteitsbeleid in Nederland bij elkaar gebracht door toonaangevende auteurs vanuit de wetenschap en de praktijk. Het handboek vormt een introductie in de belangrijkste aspecten van integriteit en integriteitsbeleid.

Het handboek is geschikt voor de praktijk en wetenschap op het terrein van integriteit en intergiteitsbeleid. Het handboek kan ook gebruikt worden als leerboek of naslagwerk over integriteit en integriteitsbeleid. Het handboek is tevens bestemd voor het onderwijs op HBO en WO niveau. Het handboek Integriteit is onderdeel van de serie Handboeken Veiligheid.
Original languageDutch
Title of host publicationIntergriteit: Integriteit en integriteitsbeleid in Nederland
EditorsJ.H.J. van den Heuvel, L.W.J.C. Huberts, E.R. Muller
Place of PublicationDeventer
PublisherKluwer
Pages265-281
ISBN (Print)9789013110272
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameHandboeken Veiligheid

Cite this