Motivation for Mobility: further steps in research on mobility in ageing

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Met het ouder worden kunnen er echter mobiliteits-
problemen ontstaan, waardoor bewegen niet meer probleemloos gaat. De populatie ouderen neemt sterk toe; komende 30 jaar zal het aantal 60-plussers bijna verdub-
belen van 12 naar 22% (WHO, 2015). Om de financiële en sociale gevolgen van de vergrijzing te kunnen dragen, is active and healthy ageing een belangrijk speerpunt in de zorg, wetenschap en politiek. Met mijn leerstoel Mobiliteit bij Veroudering beoog ik kennis over mobiliteit bij veroudering te vergaren en te implementeren (met ondersteunende technologie), ten behoeve van een actieve ouderdom met behoud van zelfredzaamheid.
Translated title of the contributionMotivation for Mobility: further steps in research on mobility in ageing
Original languageDutch
Pages (from-to)44
Number of pages47
JournalTijdschrift voor Human Factors
Volume42
Issue number1
Publication statusPublished - Apr 2017

Fingerprint

WHO

Cite this

@article{dac119cf296d480a96745cb34228d712,
title = "Beweegrede(n): een stap verder met onderzoek naar mobiliteit bij veroudering",
abstract = "Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Met het ouder worden kunnen er echter mobiliteits-problemen ontstaan, waardoor bewegen niet meer probleemloos gaat. De populatie ouderen neemt sterk toe; komende 30 jaar zal het aantal 60-plussers bijna verdub-belen van 12 naar 22{\%} (WHO, 2015). Om de financi{\"e}le en sociale gevolgen van de vergrijzing te kunnen dragen, is active and healthy ageing een belangrijk speerpunt in de zorg, wetenschap en politiek. Met mijn leerstoel Mobiliteit bij Veroudering beoog ik kennis over mobiliteit bij veroudering te vergaren en te implementeren (met ondersteunende technologie), ten behoeve van een actieve ouderdom met behoud van zelfredzaamheid.",
author = "M.A.G.M. Pijnappels",
year = "2017",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "42",
pages = "44",
journal = "Tijdschrift voor Human Factors",
issn = "2405-7924",
number = "1",

}

Beweegrede(n): een stap verder met onderzoek naar mobiliteit bij veroudering. / Pijnappels, M.A.G.M.

In: Tijdschrift voor Human Factors, Vol. 42, No. 1, 04.2017, p. 44.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Beweegrede(n): een stap verder met onderzoek naar mobiliteit bij veroudering

AU - Pijnappels, M.A.G.M.

PY - 2017/4

Y1 - 2017/4

N2 - Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Met het ouder worden kunnen er echter mobiliteits-problemen ontstaan, waardoor bewegen niet meer probleemloos gaat. De populatie ouderen neemt sterk toe; komende 30 jaar zal het aantal 60-plussers bijna verdub-belen van 12 naar 22% (WHO, 2015). Om de financiële en sociale gevolgen van de vergrijzing te kunnen dragen, is active and healthy ageing een belangrijk speerpunt in de zorg, wetenschap en politiek. Met mijn leerstoel Mobiliteit bij Veroudering beoog ik kennis over mobiliteit bij veroudering te vergaren en te implementeren (met ondersteunende technologie), ten behoeve van een actieve ouderdom met behoud van zelfredzaamheid.

AB - Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Met het ouder worden kunnen er echter mobiliteits-problemen ontstaan, waardoor bewegen niet meer probleemloos gaat. De populatie ouderen neemt sterk toe; komende 30 jaar zal het aantal 60-plussers bijna verdub-belen van 12 naar 22% (WHO, 2015). Om de financiële en sociale gevolgen van de vergrijzing te kunnen dragen, is active and healthy ageing een belangrijk speerpunt in de zorg, wetenschap en politiek. Met mijn leerstoel Mobiliteit bij Veroudering beoog ik kennis over mobiliteit bij veroudering te vergaren en te implementeren (met ondersteunende technologie), ten behoeve van een actieve ouderdom met behoud van zelfredzaamheid.

M3 - Article

VL - 42

SP - 44

JO - Tijdschrift voor Human Factors

JF - Tijdschrift voor Human Factors

SN - 2405-7924

IS - 1

ER -