Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk

J.H.C. Bel (Editor), Rick Honings (Editor), Jaap Grave (Editor)

Research output: Book / ReportBook editingProfessional

Abstract

In 2017 was het honderddertig jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker overleed. Maar wat betekent Multatuli voor de huidige tijd? Het laatste deel van zijn Volledige werken is meer dan twintig jaar geleden verschenen en de bekroonde biografie van Dik van der Meulen stamt alweer uit 2002. Toch is het onderzoek naar zijn leven en werk nog altijd in ontwikkeling. Binnen de muren van de neerlandistiek is er aandacht voor hoog en laag, voor centrum en periferie, voor context en literaire theorie. Het is belangrijk dat er telkens vanuit andere invalshoeken en perspectieven naar klassieke auteurs gekeken wordt. Deze bundel is daar een voorbeeld van. Elf wetenschappers, uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Engeland en Vlaanderen, laten hun licht schijnen op een nieuw of nog onvoldoende onderzocht perspectief op deze auteur. Zo kunnen oude en nieuwe lezers kennismaken met een kersverse Multatuli.
Original languageDutch
Place of PublicationHilversum
PublisherVerloren
Number of pages199
ISBN (Print)9789087047092
Publication statusPublished - 15 Jan 2018

Publication series

NameIndische Letteren
PublisherVerloren
No.1
Volume33
ISSN (Print)0920-6949

Cite this

Bel, J. H. C., Honings, R., & Grave, J. (Eds.) (2018). Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk. (Indische Letteren; Vol. 33, No. 1). Hilversum: Verloren.
Bel, J.H.C. (Editor) ; Honings, Rick (Editor) ; Grave, Jaap (Editor). / Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk. Hilversum : Verloren, 2018. 199 p. (Indische Letteren; 1).
@book{97e8585136e94386b1eb7c7b0508f73c,
title = "Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk",
abstract = "In 2017 was het honderddertig jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker overleed. Maar wat betekent Multatuli voor de huidige tijd? Het laatste deel van zijn Volledige werken is meer dan twintig jaar geleden verschenen en de bekroonde biografie van Dik van der Meulen stamt alweer uit 2002. Toch is het onderzoek naar zijn leven en werk nog altijd in ontwikkeling. Binnen de muren van de neerlandistiek is er aandacht voor hoog en laag, voor centrum en periferie, voor context en literaire theorie. Het is belangrijk dat er telkens vanuit andere invalshoeken en perspectieven naar klassieke auteurs gekeken wordt. Deze bundel is daar een voorbeeld van. Elf wetenschappers, uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Engeland en Vlaanderen, laten hun licht schijnen op een nieuw of nog onvoldoende onderzocht perspectief op deze auteur. Zo kunnen oude en nieuwe lezers kennismaken met een kersverse Multatuli.",
editor = "J.H.C. Bel and Rick Honings and Jaap Grave",
year = "2018",
month = "1",
day = "15",
language = "Dutch",
isbn = "9789087047092",
series = "Indische Letteren",
publisher = "Verloren",
number = "1",

}

Bel, JHC, Honings, R & Grave, J (eds) 2018, Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk. Indische Letteren, no. 1, vol. 33, Verloren, Hilversum.

Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk. / Bel, J.H.C. (Editor); Honings, Rick (Editor); Grave, Jaap (Editor).

Hilversum : Verloren, 2018. 199 p. (Indische Letteren; Vol. 33, No. 1).

Research output: Book / ReportBook editingProfessional

TY - BOOK

T1 - Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk

A2 - Bel, J.H.C.

A2 - Honings, Rick

A2 - Grave, Jaap

PY - 2018/1/15

Y1 - 2018/1/15

N2 - In 2017 was het honderddertig jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker overleed. Maar wat betekent Multatuli voor de huidige tijd? Het laatste deel van zijn Volledige werken is meer dan twintig jaar geleden verschenen en de bekroonde biografie van Dik van der Meulen stamt alweer uit 2002. Toch is het onderzoek naar zijn leven en werk nog altijd in ontwikkeling. Binnen de muren van de neerlandistiek is er aandacht voor hoog en laag, voor centrum en periferie, voor context en literaire theorie. Het is belangrijk dat er telkens vanuit andere invalshoeken en perspectieven naar klassieke auteurs gekeken wordt. Deze bundel is daar een voorbeeld van. Elf wetenschappers, uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Engeland en Vlaanderen, laten hun licht schijnen op een nieuw of nog onvoldoende onderzocht perspectief op deze auteur. Zo kunnen oude en nieuwe lezers kennismaken met een kersverse Multatuli.

AB - In 2017 was het honderddertig jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker overleed. Maar wat betekent Multatuli voor de huidige tijd? Het laatste deel van zijn Volledige werken is meer dan twintig jaar geleden verschenen en de bekroonde biografie van Dik van der Meulen stamt alweer uit 2002. Toch is het onderzoek naar zijn leven en werk nog altijd in ontwikkeling. Binnen de muren van de neerlandistiek is er aandacht voor hoog en laag, voor centrum en periferie, voor context en literaire theorie. Het is belangrijk dat er telkens vanuit andere invalshoeken en perspectieven naar klassieke auteurs gekeken wordt. Deze bundel is daar een voorbeeld van. Elf wetenschappers, uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Engeland en Vlaanderen, laten hun licht schijnen op een nieuw of nog onvoldoende onderzocht perspectief op deze auteur. Zo kunnen oude en nieuwe lezers kennismaken met een kersverse Multatuli.

UR - https://verloren.nl/files/inkijkexemplaren/9789087047092_inkijk.pdf

M3 - Book editing

SN - 9789087047092

T3 - Indische Letteren

BT - Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk

PB - Verloren

CY - Hilversum

ER -

Bel JHC, (ed.), Honings R, (ed.), Grave J, (ed.). Multatuli Nu: Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk. Hilversum: Verloren, 2018. 199 p. (Indische Letteren; 1).