Nareis: Minderjarige wordt juridisch niet ouder in procedure

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsitePopular

Abstract

Als een alleenstaande minderjarige vreemdeling gedurende zijn asielprocedure meerderjarig wordt, heeft dit geen effect op zijn recht op gezinshereniging met zijn ouders. Dat heeft het Hof van Justitie EU bepaald in een prejudiciële zaak tegen Nederland. Dit betekent dat het Nederlandse nareisbeleid voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen moet veranderen. Wat zegt het Hof?
Original languageDutch
Publication statusPublished - 12 Apr 2018

Cite this

@misc{1943abe7dd324df595526b1a361e36b8,
title = "Nareis: Minderjarige wordt juridisch niet ouder in procedure",
abstract = "Als een alleenstaande minderjarige vreemdeling gedurende zijn asielprocedure meerderjarig wordt, heeft dit geen effect op zijn recht op gezinshereniging met zijn ouders. Dat heeft het Hof van Justitie EU bepaald in een prejudici{\"e}le zaak tegen Nederland. Dit betekent dat het Nederlandse nareisbeleid voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen moet veranderen. Wat zegt het Hof?",
author = "Martijn Stronks",
year = "2018",
month = "4",
day = "12",
language = "Dutch",

}

Nareis: Minderjarige wordt juridisch niet ouder in procedure. Stronks, Martijn (Author). 2018.

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsitePopular

TY - ADVS

T1 - Nareis: Minderjarige wordt juridisch niet ouder in procedure

AU - Stronks, Martijn

PY - 2018/4/12

Y1 - 2018/4/12

N2 - Als een alleenstaande minderjarige vreemdeling gedurende zijn asielprocedure meerderjarig wordt, heeft dit geen effect op zijn recht op gezinshereniging met zijn ouders. Dat heeft het Hof van Justitie EU bepaald in een prejudiciële zaak tegen Nederland. Dit betekent dat het Nederlandse nareisbeleid voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen moet veranderen. Wat zegt het Hof?

AB - Als een alleenstaande minderjarige vreemdeling gedurende zijn asielprocedure meerderjarig wordt, heeft dit geen effect op zijn recht op gezinshereniging met zijn ouders. Dat heeft het Hof van Justitie EU bepaald in een prejudiciële zaak tegen Nederland. Dit betekent dat het Nederlandse nareisbeleid voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen moet veranderen. Wat zegt het Hof?

M3 - Online publication or Website

ER -