Netherlands Slavery Heritage Guide

Dienke Hondius, Dineke Stam, Jennifer Tosch, Nancy Jouwe

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In Sassenheim, een gemeente die mensen niet zo snel met slavernij associëren, hebben nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders hun koloniale herkomst teruggevonden. In 17e eeuws Vlissingen hield meer dan een derde van de lokale economie verband met slavernij.

Persoonlijke geschiedenissen krijgen ook aandacht in dit boek. Op de omslag ziet u Wange van Bali die in Delft woonde. Hij was geboren in slavernij in Nederlands-Indië. Het netwerk van de VOC, WIC en Middelburgse Commercie Compagnie was wereldwijd en nationaal van eminent belang. Gebruik deze gids om stad en platteland te ontdekken; u zult verrast zijn en meer willen weten van wat u tegenkomt.
Mapping Slavery

Dit boek is onderdeel van het project Mapping Slavery over het Nederlandse slavernijverleden en het hiermee verbonden erfgoed: www.mappingslavery.nl
Translated title of the contributionNetherlands Slavery Heritage Guide
Original languageMultiple languages
Place of PublicationVolendam
PublisherLM Publishers
Number of pages160
ISBN (Print)9789460225048
Publication statusPublished - 5 Apr 2019

Publication series

NameMapping Slavery

Fingerprint

The Netherlands
Slavery
Heritage
Huns
Amsterdam
Bali

Bibliographical note

Tweetalige uitgave / Bilingual edition

Cite this

Hondius, D., Stam, D., Tosch, J., & Jouwe, N. (2019). Gids Slavernijverleden Nederland. (Mapping Slavery). Volendam: LM Publishers.
Hondius, Dienke ; Stam, Dineke ; Tosch, Jennifer ; Jouwe, Nancy. / Gids Slavernijverleden Nederland. Volendam : LM Publishers, 2019. 160 p. (Mapping Slavery).
@book{91c723ec29bc4b1a9f47440cc0181080,
title = "Gids Slavernijverleden Nederland",
abstract = "De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In Sassenheim, een gemeente die mensen niet zo snel met slavernij associ{\"e}ren, hebben nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders hun koloniale herkomst teruggevonden. In 17e eeuws Vlissingen hield meer dan een derde van de lokale economie verband met slavernij.Persoonlijke geschiedenissen krijgen ook aandacht in dit boek. Op de omslag ziet u Wange van Bali die in Delft woonde. Hij was geboren in slavernij in Nederlands-Indi{\"e}. Het netwerk van de VOC, WIC en Middelburgse Commercie Compagnie was wereldwijd en nationaal van eminent belang. Gebruik deze gids om stad en platteland te ontdekken; u zult verrast zijn en meer willen weten van wat u tegenkomt.Mapping SlaveryDit boek is onderdeel van het project Mapping Slavery over het Nederlandse slavernijverleden en het hiermee verbonden erfgoed: www.mappingslavery.nl",
author = "Dienke Hondius and Dineke Stam and Jennifer Tosch and Nancy Jouwe",
note = "Tweetalige uitgave / Bilingual edition",
year = "2019",
month = "4",
day = "5",
language = "Multiple languages",
isbn = "9789460225048",
series = "Mapping Slavery",
publisher = "LM Publishers",

}

Hondius, D, Stam, D, Tosch, J & Jouwe, N 2019, Gids Slavernijverleden Nederland. Mapping Slavery, LM Publishers, Volendam.

Gids Slavernijverleden Nederland. / Hondius, Dienke; Stam, Dineke; Tosch, Jennifer; Jouwe, Nancy.

Volendam : LM Publishers, 2019. 160 p. (Mapping Slavery).

Research output: Book / ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - Gids Slavernijverleden Nederland

AU - Hondius, Dienke

AU - Stam, Dineke

AU - Tosch, Jennifer

AU - Jouwe, Nancy

N1 - Tweetalige uitgave / Bilingual edition

PY - 2019/4/5

Y1 - 2019/4/5

N2 - De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In Sassenheim, een gemeente die mensen niet zo snel met slavernij associëren, hebben nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders hun koloniale herkomst teruggevonden. In 17e eeuws Vlissingen hield meer dan een derde van de lokale economie verband met slavernij.Persoonlijke geschiedenissen krijgen ook aandacht in dit boek. Op de omslag ziet u Wange van Bali die in Delft woonde. Hij was geboren in slavernij in Nederlands-Indië. Het netwerk van de VOC, WIC en Middelburgse Commercie Compagnie was wereldwijd en nationaal van eminent belang. Gebruik deze gids om stad en platteland te ontdekken; u zult verrast zijn en meer willen weten van wat u tegenkomt.Mapping SlaveryDit boek is onderdeel van het project Mapping Slavery over het Nederlandse slavernijverleden en het hiermee verbonden erfgoed: www.mappingslavery.nl

AB - De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In Sassenheim, een gemeente die mensen niet zo snel met slavernij associëren, hebben nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders hun koloniale herkomst teruggevonden. In 17e eeuws Vlissingen hield meer dan een derde van de lokale economie verband met slavernij.Persoonlijke geschiedenissen krijgen ook aandacht in dit boek. Op de omslag ziet u Wange van Bali die in Delft woonde. Hij was geboren in slavernij in Nederlands-Indië. Het netwerk van de VOC, WIC en Middelburgse Commercie Compagnie was wereldwijd en nationaal van eminent belang. Gebruik deze gids om stad en platteland te ontdekken; u zult verrast zijn en meer willen weten van wat u tegenkomt.Mapping SlaveryDit boek is onderdeel van het project Mapping Slavery over het Nederlandse slavernijverleden en het hiermee verbonden erfgoed: www.mappingslavery.nl

UR - https://lmpublishers.nl/catalogus/gids-slavernijverleden-nederland-slavery-heritage-guide-the-netherlands/

M3 - Book

SN - 9789460225048

T3 - Mapping Slavery

BT - Gids Slavernijverleden Nederland

PB - LM Publishers

CY - Volendam

ER -

Hondius D, Stam D, Tosch J, Jouwe N. Gids Slavernijverleden Nederland. Volendam: LM Publishers, 2019. 160 p. (Mapping Slavery).