Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade

J. Laumen, A.J. Akkermans, A. Heijs, H.J. van der Hoeven, H. de Jager, C.C.J. de Koning, J.M. van Laar, D. Lauria, M.J. Neeser, J. Sap, X.I. Waaijenberg, I. van der Zalm, F.A.R.M. Zwarts

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

In 2009 is een werkgroep onder de naam Denktank Overlijdensschade gestart met het bestuderen van een ander, aan de huidige tijd aangepast model voor de berekening van overlijdensschade. Doelstelling was te komen tot een, ook voor nabestaanden, transparantie systematiek welke recht doet aan de vorderingsgerechtigdheid van de nabestaanden. In 2014 heeft de Denktank Overlijdensschade haar werkzaamheden voltooid met het opleveren van een nieuwe rekenmethodiek. In deze Notitie wordt beschreven hoe de Denktank tot deze nieuwe benadering van het berekenen van overlijdensschade is gekomen, welke onderzoeken daaraan ten grondslag liggen en wat de uiteindelijke rekenregel is, die nu voorgesteld wordt. Kern van de nieuwe methodiek is het uitgangspunt dat het gezin als economische eenheid wordt beschouwd, voor én na het overlijden.
Original languageDutch
Place of PublicationZeist
PublisherUitgeverij Kerckebosch
Number of pages112
ISBN (Print)9789067205719
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Laumen, J., Akkermans, A. J., Heijs, A., van der Hoeven, H. J., de Jager, H., de Koning, C. C. J., ... Zwarts, F. A. R. M. (2014). Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade. Zeist: Uitgeverij Kerckebosch.
Laumen, J. ; Akkermans, A.J. ; Heijs, A. ; van der Hoeven, H.J. ; de Jager, H. ; de Koning, C.C.J. ; van Laar, J.M. ; Lauria, D. ; Neeser, M.J. ; Sap, J. ; Waaijenberg, X.I. ; van der Zalm, I. ; Zwarts, F.A.R.M. / Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade. Zeist : Uitgeverij Kerckebosch, 2014. 112 p.
@book{ec88e5e3014c4b879e905a64d77207a7,
title = "Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade",
abstract = "In 2009 is een werkgroep onder de naam Denktank Overlijdensschade gestart met het bestuderen van een ander, aan de huidige tijd aangepast model voor de berekening van overlijdensschade. Doelstelling was te komen tot een, ook voor nabestaanden, transparantie systematiek welke recht doet aan de vorderingsgerechtigdheid van de nabestaanden. In 2014 heeft de Denktank Overlijdensschade haar werkzaamheden voltooid met het opleveren van een nieuwe rekenmethodiek. In deze Notitie wordt beschreven hoe de Denktank tot deze nieuwe benadering van het berekenen van overlijdensschade is gekomen, welke onderzoeken daaraan ten grondslag liggen en wat de uiteindelijke rekenregel is, die nu voorgesteld wordt. Kern van de nieuwe methodiek is het uitgangspunt dat het gezin als economische eenheid wordt beschouwd, voor {\'e}n na het overlijden.",
author = "J. Laumen and A.J. Akkermans and A. Heijs and {van der Hoeven}, H.J. and {de Jager}, H. and {de Koning}, C.C.J. and {van Laar}, J.M. and D. Lauria and M.J. Neeser and J. Sap and X.I. Waaijenberg and {van der Zalm}, I. and F.A.R.M. Zwarts",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "9789067205719",
publisher = "Uitgeverij Kerckebosch",

}

Laumen, J, Akkermans, AJ, Heijs, A, van der Hoeven, HJ, de Jager, H, de Koning, CCJ, van Laar, JM, Lauria, D, Neeser, MJ, Sap, J, Waaijenberg, XI, van der Zalm, I & Zwarts, FARM 2014, Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade. Uitgeverij Kerckebosch, Zeist.

Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade. / Laumen, J.; Akkermans, A.J.; Heijs, A.; van der Hoeven, H.J.; de Jager, H.; de Koning, C.C.J.; van Laar, J.M.; Lauria, D.; Neeser, M.J.; Sap, J.; Waaijenberg, X.I.; van der Zalm, I.; Zwarts, F.A.R.M.

Zeist : Uitgeverij Kerckebosch, 2014. 112 p.

Research output: Book / ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade

AU - Laumen, J.

AU - Akkermans, A.J.

AU - Heijs, A.

AU - van der Hoeven, H.J.

AU - de Jager, H.

AU - de Koning, C.C.J.

AU - van Laar, J.M.

AU - Lauria, D.

AU - Neeser, M.J.

AU - Sap, J.

AU - Waaijenberg, X.I.

AU - van der Zalm, I.

AU - Zwarts, F.A.R.M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In 2009 is een werkgroep onder de naam Denktank Overlijdensschade gestart met het bestuderen van een ander, aan de huidige tijd aangepast model voor de berekening van overlijdensschade. Doelstelling was te komen tot een, ook voor nabestaanden, transparantie systematiek welke recht doet aan de vorderingsgerechtigdheid van de nabestaanden. In 2014 heeft de Denktank Overlijdensschade haar werkzaamheden voltooid met het opleveren van een nieuwe rekenmethodiek. In deze Notitie wordt beschreven hoe de Denktank tot deze nieuwe benadering van het berekenen van overlijdensschade is gekomen, welke onderzoeken daaraan ten grondslag liggen en wat de uiteindelijke rekenregel is, die nu voorgesteld wordt. Kern van de nieuwe methodiek is het uitgangspunt dat het gezin als economische eenheid wordt beschouwd, voor én na het overlijden.

AB - In 2009 is een werkgroep onder de naam Denktank Overlijdensschade gestart met het bestuderen van een ander, aan de huidige tijd aangepast model voor de berekening van overlijdensschade. Doelstelling was te komen tot een, ook voor nabestaanden, transparantie systematiek welke recht doet aan de vorderingsgerechtigdheid van de nabestaanden. In 2014 heeft de Denktank Overlijdensschade haar werkzaamheden voltooid met het opleveren van een nieuwe rekenmethodiek. In deze Notitie wordt beschreven hoe de Denktank tot deze nieuwe benadering van het berekenen van overlijdensschade is gekomen, welke onderzoeken daaraan ten grondslag liggen en wat de uiteindelijke rekenregel is, die nu voorgesteld wordt. Kern van de nieuwe methodiek is het uitgangspunt dat het gezin als economische eenheid wordt beschouwd, voor én na het overlijden.

M3 - Book

SN - 9789067205719

BT - Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade

PB - Uitgeverij Kerckebosch

CY - Zeist

ER -

Laumen J, Akkermans AJ, Heijs A, van der Hoeven HJ, de Jager H, de Koning CCJ et al. Notitie Denktank Overlijdensschade. Nieuwe richting benadering en berekening overlijdensschade. Zeist: Uitgeverij Kerckebosch, 2014. 112 p.