Orde en verwarring in de stad

Jan Willem Sap (Editor), Marijke Malsch (Editor)

Research output: Book / ReportBook editingAcademic

Abstract

De stad is in verwarring en zoekt naar orde. Burgemeesters en wethouders worden bedreigd. Het aantal verwarde personen op straat neemt toe. Gemeenten weten niet wat ze aan moeten met de prostitutie: verbieden, reguleren of verplaatsen? Het leven in de stad leidt soms tot stress. Meer groen kan helpen om die te bestrijden, maar de stad moet óók zorgen voor genoeg woningen.

Deze bundel geeft een overzicht van de problemen en uitdagingen waarmee de stad van de eenentwintigste eeuw wordt geconfronteerd. Hoe kunnen we de uitwassen van Airbnb tegengaan? Voldoen de tegenwoordige bed-bad-brood regelingen wel aan de Europese normen? Als de burgemeester een pand sluit waar wordt gehandeld in drugs, mag er dan ook nog een straf worden opgelegd? Hoe zit het met de buitenlandse financiering van moskeeën? Ziet eerwraak in de grote stad er hetzelfde uit als op het platteland? Lijdt de stad meer onder klimaatverandering dan het platteland en wat helpt daar tegen? Dragen camera’s bij aan gevoelens van veiligheid? Hoe wordt de prostitutie in Amsterdam bedreven en hoe gebeurt dat in de Chinese stad Dongguan?

Het boek richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in de eigentijdse problematiek van de grote stad. Wetenschappers, bestuurskundigen, burgemeesters, politiefunctionarissen, sekswerkers en hun klanten, hennepkwekers, verwarde personen en studenten kunnen hun kennis over de stad verrijken met dit boek.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoomcriminologie
Number of pages389
ISBN (Electronic)9789059314245
ISBN (Print)9789462631553
Publication statusPublished - Sep 2020

Publication series

NameDe veilige stad
PublisherBoom criminologie
Volume2

Cite this