Over conserverende aanslagen, belastingverdragen en reperatiewetgeving: de geschiedenis lijkt zich te herhalen!

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

Abstract

De Hoge Raad wees een viertal arresten waarin hij stelde dat de conserverende aanslag die wordt opgelegd bij de emigratie van een pensioengerechtigde en een lijfrentegerechtigde vanuit Nederland niet in overeenstemming is met de goede trouw die in acht moet worden genomen bij de toepassing en interpretatie van de betreffende verdragsbepalingen. In dit artikel plaatsen de auteurs deze jurisprudentie in een breder kader en gaan na of de inmiddels in werking getreden reparatiewetgeving afdoende effectief is.
Original languageDutch
Pages (from-to)74-87
Number of pages14
JournalWeekblad voor fiscaal recht
Volume2010
Issue number74
Publication statusPublished - 2010

Cite this

@article{994a5ca547d345dd8462952084085b81,
title = "Over conserverende aanslagen, belastingverdragen en reperatiewetgeving: de geschiedenis lijkt zich te herhalen!",
abstract = "De Hoge Raad wees een viertal arresten waarin hij stelde dat de conserverende aanslag die wordt opgelegd bij de emigratie van een pensioengerechtigde en een lijfrentegerechtigde vanuit Nederland niet in overeenstemming is met de goede trouw die in acht moet worden genomen bij de toepassing en interpretatie van de betreffende verdragsbepalingen. In dit artikel plaatsen de auteurs deze jurisprudentie in een breder kader en gaan na of de inmiddels in werking getreden reparatiewetgeving afdoende effectief is.",
author = "F.P.G. Potgens and H.M. Kappelle",
year = "2010",
language = "Dutch",
volume = "2010",
pages = "74--87",
journal = "Weekblad voor fiscaal recht",
issn = "0043-1796",
number = "74",

}

TY - JOUR

T1 - Over conserverende aanslagen, belastingverdragen en reperatiewetgeving: de geschiedenis lijkt zich te herhalen!

AU - Potgens, F.P.G.

AU - Kappelle, H.M.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - De Hoge Raad wees een viertal arresten waarin hij stelde dat de conserverende aanslag die wordt opgelegd bij de emigratie van een pensioengerechtigde en een lijfrentegerechtigde vanuit Nederland niet in overeenstemming is met de goede trouw die in acht moet worden genomen bij de toepassing en interpretatie van de betreffende verdragsbepalingen. In dit artikel plaatsen de auteurs deze jurisprudentie in een breder kader en gaan na of de inmiddels in werking getreden reparatiewetgeving afdoende effectief is.

AB - De Hoge Raad wees een viertal arresten waarin hij stelde dat de conserverende aanslag die wordt opgelegd bij de emigratie van een pensioengerechtigde en een lijfrentegerechtigde vanuit Nederland niet in overeenstemming is met de goede trouw die in acht moet worden genomen bij de toepassing en interpretatie van de betreffende verdragsbepalingen. In dit artikel plaatsen de auteurs deze jurisprudentie in een breder kader en gaan na of de inmiddels in werking getreden reparatiewetgeving afdoende effectief is.

M3 - Article

VL - 2010

SP - 74

EP - 87

JO - Weekblad voor fiscaal recht

JF - Weekblad voor fiscaal recht

SN - 0043-1796

IS - 74

ER -