Playing and learning in school

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Kinderen spelen graag. Spel is een onlosmakelijk deel van hun leven en het is van grote waarde voor leren en ontwikkeling, óók op school! Dit boek geeft leerkrachten (in opleiding) inzicht in de meerwaarde van spel voor het leren en de ontwikkeling van alle kinderen op de basisschool.

Spelactiviteiten geven kinderen de mogelijkheid om vanuit betrokkenheid en met een bepaalde mate van vrijheid steeds meer volgens regels te handelen. Spel kan veel verschillende vormen hebben, zoals rollenspel, buitenspel, sport of onderzoek als spel. Zo kan spel binnen allerlei vakgebieden ingezet worden, zoals bij rekenen, taal, geschiedenis, muziek en bewegen.

Leerkrachten zorgen ervoor dat spelactiviteiten meerwaarde krijgen voor de ontwikkeling van kinderen. De leerkracht denkt vooraf na over de inrichting van de ruimte, speelt mee, doet handelingen voor, voert goede gesprekken en reflecteert en evalueert, ook samen met de kinderen.

Dit boek geeft een mooi beeld van spel binnen verschillende vakgebieden in zowel onder- als bovenbouw. De achterliggende theoretische visie op spel en concrete invullingen daarvan komen uitgebreid aan bod. Er zijn diverse inspirerende voorbeelden opgenomen die laten zien hoe (aankomende) leerkrachten ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten met succes kunnen inzetten in de klas.
Translated title of the contributionPlaying and learning in school
Original languageDutch
Place of PublicationAssen
PublisherUitgeverij Van Gorcum
Number of pages192
ISBN (Electronic)9789023255178
ISBN (Print)9789023252153
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

Sports
school
learning

Keywords

  • spelen
  • leren
  • basisschool
  • OGO
  • leergebieden

Cite this

Dobber, M., & van Oers, B. (2018). Spelen en leren op school. Assen: Uitgeverij Van Gorcum.
Dobber, M. ; van Oers, Bert. / Spelen en leren op school. Assen : Uitgeverij Van Gorcum, 2018. 192 p.
@book{169c4f1a2b40410cb5c7ec1b4256b1ea,
title = "Spelen en leren op school",
abstract = "Kinderen spelen graag. Spel is een onlosmakelijk deel van hun leven en het is van grote waarde voor leren en ontwikkeling, {\'o}{\'o}k op school! Dit boek geeft leerkrachten (in opleiding) inzicht in de meerwaarde van spel voor het leren en de ontwikkeling van alle kinderen op de basisschool.Spelactiviteiten geven kinderen de mogelijkheid om vanuit betrokkenheid en met een bepaalde mate van vrijheid steeds meer volgens regels te handelen. Spel kan veel verschillende vormen hebben, zoals rollenspel, buitenspel, sport of onderzoek als spel. Zo kan spel binnen allerlei vakgebieden ingezet worden, zoals bij rekenen, taal, geschiedenis, muziek en bewegen.Leerkrachten zorgen ervoor dat spelactiviteiten meerwaarde krijgen voor de ontwikkeling van kinderen. De leerkracht denkt vooraf na over de inrichting van de ruimte, speelt mee, doet handelingen voor, voert goede gesprekken en reflecteert en evalueert, ook samen met de kinderen.Dit boek geeft een mooi beeld van spel binnen verschillende vakgebieden in zowel onder- als bovenbouw. De achterliggende theoretische visie op spel en concrete invullingen daarvan komen uitgebreid aan bod. Er zijn diverse inspirerende voorbeelden opgenomen die laten zien hoe (aankomende) leerkrachten ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten met succes kunnen inzetten in de klas.",
keywords = "spelen, leren, basisschool, OGO, leergebieden",
author = "M. Dobber and {van Oers}, Bert",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789023252153",
publisher = "Uitgeverij Van Gorcum",

}

Dobber, M & van Oers, B 2018, Spelen en leren op school. Uitgeverij Van Gorcum, Assen.

Spelen en leren op school. / Dobber, M.; van Oers, Bert.

Assen : Uitgeverij Van Gorcum, 2018. 192 p.

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Spelen en leren op school

AU - Dobber, M.

AU - van Oers, Bert

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Kinderen spelen graag. Spel is een onlosmakelijk deel van hun leven en het is van grote waarde voor leren en ontwikkeling, óók op school! Dit boek geeft leerkrachten (in opleiding) inzicht in de meerwaarde van spel voor het leren en de ontwikkeling van alle kinderen op de basisschool.Spelactiviteiten geven kinderen de mogelijkheid om vanuit betrokkenheid en met een bepaalde mate van vrijheid steeds meer volgens regels te handelen. Spel kan veel verschillende vormen hebben, zoals rollenspel, buitenspel, sport of onderzoek als spel. Zo kan spel binnen allerlei vakgebieden ingezet worden, zoals bij rekenen, taal, geschiedenis, muziek en bewegen.Leerkrachten zorgen ervoor dat spelactiviteiten meerwaarde krijgen voor de ontwikkeling van kinderen. De leerkracht denkt vooraf na over de inrichting van de ruimte, speelt mee, doet handelingen voor, voert goede gesprekken en reflecteert en evalueert, ook samen met de kinderen.Dit boek geeft een mooi beeld van spel binnen verschillende vakgebieden in zowel onder- als bovenbouw. De achterliggende theoretische visie op spel en concrete invullingen daarvan komen uitgebreid aan bod. Er zijn diverse inspirerende voorbeelden opgenomen die laten zien hoe (aankomende) leerkrachten ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten met succes kunnen inzetten in de klas.

AB - Kinderen spelen graag. Spel is een onlosmakelijk deel van hun leven en het is van grote waarde voor leren en ontwikkeling, óók op school! Dit boek geeft leerkrachten (in opleiding) inzicht in de meerwaarde van spel voor het leren en de ontwikkeling van alle kinderen op de basisschool.Spelactiviteiten geven kinderen de mogelijkheid om vanuit betrokkenheid en met een bepaalde mate van vrijheid steeds meer volgens regels te handelen. Spel kan veel verschillende vormen hebben, zoals rollenspel, buitenspel, sport of onderzoek als spel. Zo kan spel binnen allerlei vakgebieden ingezet worden, zoals bij rekenen, taal, geschiedenis, muziek en bewegen.Leerkrachten zorgen ervoor dat spelactiviteiten meerwaarde krijgen voor de ontwikkeling van kinderen. De leerkracht denkt vooraf na over de inrichting van de ruimte, speelt mee, doet handelingen voor, voert goede gesprekken en reflecteert en evalueert, ook samen met de kinderen.Dit boek geeft een mooi beeld van spel binnen verschillende vakgebieden in zowel onder- als bovenbouw. De achterliggende theoretische visie op spel en concrete invullingen daarvan komen uitgebreid aan bod. Er zijn diverse inspirerende voorbeelden opgenomen die laten zien hoe (aankomende) leerkrachten ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten met succes kunnen inzetten in de klas.

KW - spelen

KW - leren

KW - basisschool

KW - OGO

KW - leergebieden

UR - http://webwinkel.vangorcum.nl/NL_toonBoek.asp?PublID=5129-0

UR - https://www.bol.com/nl/p/spelen-en-leren-op-school/9200000074545803/

M3 - Book

SN - 9789023252153

BT - Spelen en leren op school

PB - Uitgeverij Van Gorcum

CY - Assen

ER -

Dobber M, van Oers B. Spelen en leren op school. Assen: Uitgeverij Van Gorcum, 2018. 192 p.