Polishing Glasses: Underlying Frameworks in Academic Education

E. Koster, R. Boschhuizen

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het maatschappelijke effect van de toepassing van wetenschappelijke kennis? Uitgangspunt van dit boek is dat kritische reflectie op wetenschap niet uitsluitend een rol speelt in discussies over de persoonlijke vorming van studenten, maar wezenlijk is voor wetenschapsbeoefening. Daarom moet er in het academisch onderwijs plaats worden ingeruimd voor het systematisch nadenken over 'onderliggende denkramen' van wetenschapsbeoefening. In dit boek wordt een manier van onderwijs ontworpen die past bij deze doelstelling: 'Effectief Reflectief Onderwijs'. De auteurs geven concrete handreikingen om effectief reflectief onderwijs te ontwikkelen, te verzorgen en te evalueren.
Translated title of the contributionPolishing Glasses: Underlying Frameworks in Academic Education
Original languageDutch
Place of PublicationEindhoven
PublisherUitgeverij Damon
Number of pages169
ISBN (Print)9789463401357
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

Education

Cite this

Koster, E., & Boschhuizen, R. (2018). Glazen slijpen: Onderliggende denkramen in academisch onderwijs. Eindhoven: Uitgeverij Damon.
Koster, E. ; Boschhuizen, R. / Glazen slijpen : Onderliggende denkramen in academisch onderwijs. Eindhoven : Uitgeverij Damon, 2018. 169 p.
@book{d6368007c5e0450389c40660848395a9,
title = "Glazen slijpen: Onderliggende denkramen in academisch onderwijs",
abstract = "Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het maatschappelijke effect van de toepassing van wetenschappelijke kennis? Uitgangspunt van dit boek is dat kritische reflectie op wetenschap niet uitsluitend een rol speelt in discussies over de persoonlijke vorming van studenten, maar wezenlijk is voor wetenschapsbeoefening. Daarom moet er in het academisch onderwijs plaats worden ingeruimd voor het systematisch nadenken over 'onderliggende denkramen' van wetenschapsbeoefening. In dit boek wordt een manier van onderwijs ontworpen die past bij deze doelstelling: 'Effectief Reflectief Onderwijs'. De auteurs geven concrete handreikingen om effectief reflectief onderwijs te ontwikkelen, te verzorgen en te evalueren.",
author = "E. Koster and R. Boschhuizen",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789463401357",
publisher = "Uitgeverij Damon",

}

Koster, E & Boschhuizen, R 2018, Glazen slijpen: Onderliggende denkramen in academisch onderwijs. Uitgeverij Damon, Eindhoven.

Glazen slijpen : Onderliggende denkramen in academisch onderwijs. / Koster, E.; Boschhuizen, R.

Eindhoven : Uitgeverij Damon, 2018. 169 p.

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Glazen slijpen

T2 - Onderliggende denkramen in academisch onderwijs

AU - Koster, E.

AU - Boschhuizen, R.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het maatschappelijke effect van de toepassing van wetenschappelijke kennis? Uitgangspunt van dit boek is dat kritische reflectie op wetenschap niet uitsluitend een rol speelt in discussies over de persoonlijke vorming van studenten, maar wezenlijk is voor wetenschapsbeoefening. Daarom moet er in het academisch onderwijs plaats worden ingeruimd voor het systematisch nadenken over 'onderliggende denkramen' van wetenschapsbeoefening. In dit boek wordt een manier van onderwijs ontworpen die past bij deze doelstelling: 'Effectief Reflectief Onderwijs'. De auteurs geven concrete handreikingen om effectief reflectief onderwijs te ontwikkelen, te verzorgen en te evalueren.

AB - Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het maatschappelijke effect van de toepassing van wetenschappelijke kennis? Uitgangspunt van dit boek is dat kritische reflectie op wetenschap niet uitsluitend een rol speelt in discussies over de persoonlijke vorming van studenten, maar wezenlijk is voor wetenschapsbeoefening. Daarom moet er in het academisch onderwijs plaats worden ingeruimd voor het systematisch nadenken over 'onderliggende denkramen' van wetenschapsbeoefening. In dit boek wordt een manier van onderwijs ontworpen die past bij deze doelstelling: 'Effectief Reflectief Onderwijs'. De auteurs geven concrete handreikingen om effectief reflectief onderwijs te ontwikkelen, te verzorgen en te evalueren.

UR - https://www.damon.nl/wosmedia/1773.pdf

UR - https://www.damon.nl/book/glazen-slijpen

M3 - Book

SN - 9789463401357

BT - Glazen slijpen

PB - Uitgeverij Damon

CY - Eindhoven

ER -

Koster E, Boschhuizen R. Glazen slijpen: Onderliggende denkramen in academisch onderwijs. Eindhoven: Uitgeverij Damon, 2018. 169 p.