Positieve versterking als basis voor anders werken

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Nadat de natuurwetenschappen veel hebben bijgedragen aan het veranderen van de materiële omgeving, is de tijd rijp om deze toe te passen bij het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag. De toegepaste gedragsanalyse leidt tot meetbare prestatieverbeteringen in diverse levensgebieden en tot toename van geluk. Zo snel mogelijk positieve consequenties koppelen aan gespecificeerd wenselijk gedrag is daarbij de sleutel, terwijl we feitelij vooral bezig zijn met het voorlichten of bestraffen van ongewenst gedrag.
Original languageDutch
Title of host publicationAnders werken
EditorsA Nauta, G. van Sloten, C. van de Ven
Place of PublicationLeiden
PublisherSinds 1883 - uitgevers
Pages22-26
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Rietdijk, M. M. (2014). Positieve versterking als basis voor anders werken. In A. Nauta, G. van Sloten, & C. van de Ven (Eds.), Anders werken (pp. 22-26). Leiden: Sinds 1883 - uitgevers.
Rietdijk, M.M. / Positieve versterking als basis voor anders werken. Anders werken. editor / A Nauta ; G. van Sloten ; C. van de Ven. Leiden : Sinds 1883 - uitgevers, 2014. pp. 22-26
@inbook{9ce4120cfde94a1b9fb9cb0fab49e6fd,
title = "Positieve versterking als basis voor anders werken",
abstract = "Nadat de natuurwetenschappen veel hebben bijgedragen aan het veranderen van de materi{\"e}le omgeving, is de tijd rijp om deze toe te passen bij het begrijpen en be{\"i}nvloeden van menselijk gedrag. De toegepaste gedragsanalyse leidt tot meetbare prestatieverbeteringen in diverse levensgebieden en tot toename van geluk. Zo snel mogelijk positieve consequenties koppelen aan gespecificeerd wenselijk gedrag is daarbij de sleutel, terwijl we feitelij vooral bezig zijn met het voorlichten of bestraffen van ongewenst gedrag.",
author = "M.M. Rietdijk",
year = "2014",
language = "Dutch",
pages = "22--26",
editor = "A Nauta and {van Sloten}, G. and {van de Ven}, C.",
booktitle = "Anders werken",
publisher = "Sinds 1883 - uitgevers",

}

Rietdijk, MM 2014, Positieve versterking als basis voor anders werken. in A Nauta, G van Sloten & C van de Ven (eds), Anders werken. Sinds 1883 - uitgevers, Leiden, pp. 22-26.

Positieve versterking als basis voor anders werken. / Rietdijk, M.M.

Anders werken. ed. / A Nauta; G. van Sloten; C. van de Ven. Leiden : Sinds 1883 - uitgevers, 2014. p. 22-26.

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Positieve versterking als basis voor anders werken

AU - Rietdijk, M.M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Nadat de natuurwetenschappen veel hebben bijgedragen aan het veranderen van de materiële omgeving, is de tijd rijp om deze toe te passen bij het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag. De toegepaste gedragsanalyse leidt tot meetbare prestatieverbeteringen in diverse levensgebieden en tot toename van geluk. Zo snel mogelijk positieve consequenties koppelen aan gespecificeerd wenselijk gedrag is daarbij de sleutel, terwijl we feitelij vooral bezig zijn met het voorlichten of bestraffen van ongewenst gedrag.

AB - Nadat de natuurwetenschappen veel hebben bijgedragen aan het veranderen van de materiële omgeving, is de tijd rijp om deze toe te passen bij het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag. De toegepaste gedragsanalyse leidt tot meetbare prestatieverbeteringen in diverse levensgebieden en tot toename van geluk. Zo snel mogelijk positieve consequenties koppelen aan gespecificeerd wenselijk gedrag is daarbij de sleutel, terwijl we feitelij vooral bezig zijn met het voorlichten of bestraffen van ongewenst gedrag.

M3 - Chapter

SP - 22

EP - 26

BT - Anders werken

A2 - Nauta, A

A2 - van Sloten, G.

A2 - van de Ven, C.

PB - Sinds 1883 - uitgevers

CY - Leiden

ER -

Rietdijk MM. Positieve versterking als basis voor anders werken. In Nauta A, van Sloten G, van de Ven C, editors, Anders werken. Leiden: Sinds 1883 - uitgevers. 2014. p. 22-26