Probleemgeörienteerd werken met groepen in onderwijs en vormingswerk. Een literatuurstudie

J.P. Van den Berg, J. Terwel

Research output: Contribution to JournalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Dit artikel bevat een literatuurverkenning van de thema's groepsmatig- en
probleemgeoriënteerd werken. De thema's zijn geplaatst binnen de context van onderwijs en vorming van (nu nog) werkende jongeren. De oorsprong van dit artikel ligt bij een
dienstverleningsaanvraag van enkele vormingsinstituten voor werkende jongeren
in Friesland en Groningen. Als literatuurverkenning is dit werkstuk tevens een verantwoording van de eerste periode van een geopteerd onderzoeksproject van het RION in het kader van het onderzoek participatie-onderwijs naar programma's en programmeringsmodellen voor stam- of basisgroepen in de experimenten.
Original languageDutch
Pages (from-to)194-225
Number of pages32
JournalInfo, Informatiebladen van het Instituut voor Onderwijskunde der RU/Groningen
Volume5
Issue number6
Publication statusPublished - 1974

Cite this

@article{008961a540764041b0bc0eb475b5f8b1,
title = "Probleemge{\"o}rienteerd werken met groepen in onderwijs en vormingswerk. Een literatuurstudie",
abstract = "Dit artikel bevat een literatuurverkenning van de thema's groepsmatig- enprobleemgeori{\"e}nteerd werken. De thema's zijn geplaatst binnen de context van onderwijs en vorming van (nu nog) werkende jongeren. De oorsprong van dit artikel ligt bij eendienstverleningsaanvraag van enkele vormingsinstituten voor werkende jongerenin Friesland en Groningen. Als literatuurverkenning is dit werkstuk tevens een verantwoording van de eerste periode van een geopteerd onderzoeksproject van het RION in het kader van het onderzoek participatie-onderwijs naar programma's en programmeringsmodellen voor stam- of basisgroepen in de experimenten.",
author = "{Van den Berg}, J.P. and J. Terwel",
year = "1974",
language = "Dutch",
volume = "5",
pages = "194--225",
journal = "Info, Informatiebladen van het Instituut voor Onderwijskunde der RU/Groningen",
number = "6",

}

Probleemgeörienteerd werken met groepen in onderwijs en vormingswerk. Een literatuurstudie. / Van den Berg, J.P.; Terwel, J.

In: Info, Informatiebladen van het Instituut voor Onderwijskunde der RU/Groningen, Vol. 5, No. 6, 1974, p. 194-225.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Probleemgeörienteerd werken met groepen in onderwijs en vormingswerk. Een literatuurstudie

AU - Van den Berg, J.P.

AU - Terwel, J.

PY - 1974

Y1 - 1974

N2 - Dit artikel bevat een literatuurverkenning van de thema's groepsmatig- enprobleemgeoriënteerd werken. De thema's zijn geplaatst binnen de context van onderwijs en vorming van (nu nog) werkende jongeren. De oorsprong van dit artikel ligt bij eendienstverleningsaanvraag van enkele vormingsinstituten voor werkende jongerenin Friesland en Groningen. Als literatuurverkenning is dit werkstuk tevens een verantwoording van de eerste periode van een geopteerd onderzoeksproject van het RION in het kader van het onderzoek participatie-onderwijs naar programma's en programmeringsmodellen voor stam- of basisgroepen in de experimenten.

AB - Dit artikel bevat een literatuurverkenning van de thema's groepsmatig- enprobleemgeoriënteerd werken. De thema's zijn geplaatst binnen de context van onderwijs en vorming van (nu nog) werkende jongeren. De oorsprong van dit artikel ligt bij eendienstverleningsaanvraag van enkele vormingsinstituten voor werkende jongerenin Friesland en Groningen. Als literatuurverkenning is dit werkstuk tevens een verantwoording van de eerste periode van een geopteerd onderzoeksproject van het RION in het kader van het onderzoek participatie-onderwijs naar programma's en programmeringsmodellen voor stam- of basisgroepen in de experimenten.

M3 - Article

VL - 5

SP - 194

EP - 225

JO - Info, Informatiebladen van het Instituut voor Onderwijskunde der RU/Groningen

JF - Info, Informatiebladen van het Instituut voor Onderwijskunde der RU/Groningen

IS - 6

ER -