Proefschrift Zuiderveen Borgesius [Bespreking van: (2015) Improving privacy protection in the area of behavioural targeting]

Research output: Contribution to JournalBook/Film/Article reviewAcademic

98 Downloads (Pure)

Abstract

Proefschrift over behavioural targeting, meer precies over de vraag hoe privacy op dit commerciële terrein verbeterd zou kunnen worden. In een samenleving die drijft op data, en waarin verdienmodellen doorgaans geheel of gedeeltelijk op het vermarkten van persoonlijke gegevens zijn geënt, geen eenvoudige opgave. (…) De centrale vraag in het proefschrift is:

How could European law improve privacy protection in the area of behavioural targeting, without being unduly prescriptive?

(…) Het is een goed leesbaar, bijzonder gedegen en helder overzicht van het onderwerp en uitstekend gedocumenteerd (bijna 2000 voetnoten). Waarin het proefschrift uitblinkt is de breedte van behandeling: juridisch, economisch en technisch. Weinigen is het gegeven om de problematiek op begrijpelijke wijze vanuit zulke uiteenlopende invalshoeken te benaderen, maar Zuiderveen Borgesius is daar wonderwel in geslaagd.
Original languageDutch
Pages (from-to)282-285
JournalRechtsgeleerd magazijn Themis
Volume176
Issue number6
Publication statusPublished - 2015

Cite this