Regie over Innovatie

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Regie over innovatie demystificeert innovatie, maakt het behapbaar en stelt de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal, zonder voorbij te gaan aan de complexiteit ervan. Het uitgangspunt is dat innovatie bestuurbaar, organiseerbaar en realiseerbaar is. Vernieuwing is geen toeval en kan door iedereen en in elke organisatie gerealiseerd worden. Over de manieren waarop innovatiesucces kan worden bereikt, gaat HET boek. Het gebruikt hierbij het beeld van een regisseerbaar speelveld, waarin zes posities centraal staan en waarbij de opstelling van deze posities het innovatiesucces bepaalt. Juist bij innovatieprojecten is het de uitdaging om doelen zo concreet mogelijk te verwoorden en vast te leggen. De doelen moeten aansluiten bij de innovatiestrategie van de onderneming die als richtinggever voor het innovatieproject fungeert. Innovatieteams moeten leren nieuwe, innovatieve ideeën kritisch op realiteitszin te screenen. Dit betekent dat je ideeën moet kunnen zeven, moet kunnen laten vallen en je moet kunnen concentreren op het waarmaken van de ideeën met de meeste potentie. Een positieve, daadkrachtige aanpak staat daarbij centraal: Succesvolle innovatieteams leren door vallen en opstaan. Een succesvol innovatieteam bestaat uit specialisten en professionals met verschillende achtergronden. Alleen samen zijn zij in staat tot het creëren van het nieuwe, en daarom is het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen om bij te dragen aan het succes van de organisatie door te innoveren, heel concreet en tastbaar, heel down-to-earth. Het boek reikt veel instrumenten en aanpakken aan die hun waarde in de praktijk hebben bewezen en waarmee je je kunt ontwikkelen tot regisseur van het innovatiespeelveld en daadwerkelijk de Regie over innovatie kunt nemen.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherNoordhoff
Number of pages240
ISBN (Print)978-90-01-89316-3
Publication statusPublished - 24 Oct 2019

Publication series

NameNoordhoff Business

Keywords

  • Innovatie, Verandering, Vernieuwing

Cite this

Bossink, B. (2019). Regie over Innovatie. (Noordhoff Business). Groningen: Noordhoff.
Bossink, Bart. / Regie over Innovatie. Groningen : Noordhoff, 2019. 240 p. (Noordhoff Business).
@book{276205f804024ca8995f8c644bdb12d2,
title = "Regie over Innovatie",
abstract = "Regie over innovatie demystificeert innovatie, maakt het behapbaar en stelt de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal, zonder voorbij te gaan aan de complexiteit ervan. Het uitgangspunt is dat innovatie bestuurbaar, organiseerbaar en realiseerbaar is. Vernieuwing is geen toeval en kan door iedereen en in elke organisatie gerealiseerd worden. Over de manieren waarop innovatiesucces kan worden bereikt, gaat HET boek. Het gebruikt hierbij het beeld van een regisseerbaar speelveld, waarin zes posities centraal staan en waarbij de opstelling van deze posities het innovatiesucces bepaalt. Juist bij innovatieprojecten is het de uitdaging om doelen zo concreet mogelijk te verwoorden en vast te leggen. De doelen moeten aansluiten bij de innovatiestrategie van de onderneming die als richtinggever voor het innovatieproject fungeert. Innovatieteams moeten leren nieuwe, innovatieve idee{\"e}n kritisch op realiteitszin te screenen. Dit betekent dat je idee{\"e}n moet kunnen zeven, moet kunnen laten vallen en je moet kunnen concentreren op het waarmaken van de idee{\"e}n met de meeste potentie. Een positieve, daadkrachtige aanpak staat daarbij centraal: Succesvolle innovatieteams leren door vallen en opstaan. Een succesvol innovatieteam bestaat uit specialisten en professionals met verschillende achtergronden. Alleen samen zijn zij in staat tot het cre{\"e}ren van het nieuwe, en daarom is het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen om bij te dragen aan het succes van de organisatie door te innoveren, heel concreet en tastbaar, heel down-to-earth. Het boek reikt veel instrumenten en aanpakken aan die hun waarde in de praktijk hebben bewezen en waarmee je je kunt ontwikkelen tot regisseur van het innovatiespeelveld en daadwerkelijk de Regie over innovatie kunt nemen.",
keywords = "Innovatie, Verandering, Vernieuwing",
author = "Bart Bossink",
year = "2019",
month = "10",
day = "24",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-01-89316-3",
series = "Noordhoff Business",
publisher = "Noordhoff",

}

Bossink, B 2019, Regie over Innovatie. Noordhoff Business, Noordhoff, Groningen.

Regie over Innovatie. / Bossink, Bart.

Groningen : Noordhoff, 2019. 240 p. (Noordhoff Business).

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Regie over Innovatie

AU - Bossink, Bart

PY - 2019/10/24

Y1 - 2019/10/24

N2 - Regie over innovatie demystificeert innovatie, maakt het behapbaar en stelt de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal, zonder voorbij te gaan aan de complexiteit ervan. Het uitgangspunt is dat innovatie bestuurbaar, organiseerbaar en realiseerbaar is. Vernieuwing is geen toeval en kan door iedereen en in elke organisatie gerealiseerd worden. Over de manieren waarop innovatiesucces kan worden bereikt, gaat HET boek. Het gebruikt hierbij het beeld van een regisseerbaar speelveld, waarin zes posities centraal staan en waarbij de opstelling van deze posities het innovatiesucces bepaalt. Juist bij innovatieprojecten is het de uitdaging om doelen zo concreet mogelijk te verwoorden en vast te leggen. De doelen moeten aansluiten bij de innovatiestrategie van de onderneming die als richtinggever voor het innovatieproject fungeert. Innovatieteams moeten leren nieuwe, innovatieve ideeën kritisch op realiteitszin te screenen. Dit betekent dat je ideeën moet kunnen zeven, moet kunnen laten vallen en je moet kunnen concentreren op het waarmaken van de ideeën met de meeste potentie. Een positieve, daadkrachtige aanpak staat daarbij centraal: Succesvolle innovatieteams leren door vallen en opstaan. Een succesvol innovatieteam bestaat uit specialisten en professionals met verschillende achtergronden. Alleen samen zijn zij in staat tot het creëren van het nieuwe, en daarom is het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen om bij te dragen aan het succes van de organisatie door te innoveren, heel concreet en tastbaar, heel down-to-earth. Het boek reikt veel instrumenten en aanpakken aan die hun waarde in de praktijk hebben bewezen en waarmee je je kunt ontwikkelen tot regisseur van het innovatiespeelveld en daadwerkelijk de Regie over innovatie kunt nemen.

AB - Regie over innovatie demystificeert innovatie, maakt het behapbaar en stelt de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal, zonder voorbij te gaan aan de complexiteit ervan. Het uitgangspunt is dat innovatie bestuurbaar, organiseerbaar en realiseerbaar is. Vernieuwing is geen toeval en kan door iedereen en in elke organisatie gerealiseerd worden. Over de manieren waarop innovatiesucces kan worden bereikt, gaat HET boek. Het gebruikt hierbij het beeld van een regisseerbaar speelveld, waarin zes posities centraal staan en waarbij de opstelling van deze posities het innovatiesucces bepaalt. Juist bij innovatieprojecten is het de uitdaging om doelen zo concreet mogelijk te verwoorden en vast te leggen. De doelen moeten aansluiten bij de innovatiestrategie van de onderneming die als richtinggever voor het innovatieproject fungeert. Innovatieteams moeten leren nieuwe, innovatieve ideeën kritisch op realiteitszin te screenen. Dit betekent dat je ideeën moet kunnen zeven, moet kunnen laten vallen en je moet kunnen concentreren op het waarmaken van de ideeën met de meeste potentie. Een positieve, daadkrachtige aanpak staat daarbij centraal: Succesvolle innovatieteams leren door vallen en opstaan. Een succesvol innovatieteam bestaat uit specialisten en professionals met verschillende achtergronden. Alleen samen zijn zij in staat tot het creëren van het nieuwe, en daarom is het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen om bij te dragen aan het succes van de organisatie door te innoveren, heel concreet en tastbaar, heel down-to-earth. Het boek reikt veel instrumenten en aanpakken aan die hun waarde in de praktijk hebben bewezen en waarmee je je kunt ontwikkelen tot regisseur van het innovatiespeelveld en daadwerkelijk de Regie over innovatie kunt nemen.

KW - Innovatie, Verandering, Vernieuwing

M3 - Book

SN - 978-90-01-89316-3

T3 - Noordhoff Business

BT - Regie over Innovatie

PB - Noordhoff

CY - Groningen

ER -

Bossink B. Regie over Innovatie. Groningen: Noordhoff, 2019. 240 p. (Noordhoff Business).