Samenwerking en Differentiatie

J. Terwel

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Hoe kan de school rekening houden met verschillen tussen leerlingen? En is samenwerking tussen leerlingen een oplossing voor het differentiatievraagstuk? Dat zijn de centrale vragen in dit artikel. Allereerst wordt aantal ervaringen met differentiatie in Nederland besproken. Het blijkt dat in Nederland de differentiatie nog voornamelijk geregeld wordt door leerlingen op de leeftijd van 12 jaar in afzonderlijke scholen en stromen onder te brengen. Vervolgens worden enkele modellen voor coöperatief leren gepresenteerd zoals die in de Verenigde Staten en Israël zijn toegepast. Het artikel besluit met een analyse van de mogelijke consequenties voor curriculumontwikkeling en de functie van educatieve uitgeverijen.
Original languageDutch
Pages (from-to)12-18
Number of pages7
JournalSchool
Volume6
Issue number13
Publication statusPublished - 1982

Cite this

Terwel, J. (1982). Samenwerking en Differentiatie. School, 6(13), 12-18.
Terwel, J. / Samenwerking en Differentiatie. In: School. 1982 ; Vol. 6, No. 13. pp. 12-18.
@article{bc7d7ebfd5d44a7d9b1246da7d9f71a6,
title = "Samenwerking en Differentiatie",
abstract = "Hoe kan de school rekening houden met verschillen tussen leerlingen? En is samenwerking tussen leerlingen een oplossing voor het differentiatievraagstuk? Dat zijn de centrale vragen in dit artikel. Allereerst wordt aantal ervaringen met differentiatie in Nederland besproken. Het blijkt dat in Nederland de differentiatie nog voornamelijk geregeld wordt door leerlingen op de leeftijd van 12 jaar in afzonderlijke scholen en stromen onder te brengen. Vervolgens worden enkele modellen voor co{\"o}peratief leren gepresenteerd zoals die in de Verenigde Staten en Isra{\"e}l zijn toegepast. Het artikel besluit met een analyse van de mogelijke consequenties voor curriculumontwikkeling en de functie van educatieve uitgeverijen.",
author = "J. Terwel",
year = "1982",
language = "Dutch",
volume = "6",
pages = "12--18",
journal = "School",
issn = "0377-5054",
number = "13",

}

Terwel, J 1982, 'Samenwerking en Differentiatie' School, vol. 6, no. 13, pp. 12-18.

Samenwerking en Differentiatie. / Terwel, J.

In: School, Vol. 6, No. 13, 1982, p. 12-18.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Samenwerking en Differentiatie

AU - Terwel, J.

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Hoe kan de school rekening houden met verschillen tussen leerlingen? En is samenwerking tussen leerlingen een oplossing voor het differentiatievraagstuk? Dat zijn de centrale vragen in dit artikel. Allereerst wordt aantal ervaringen met differentiatie in Nederland besproken. Het blijkt dat in Nederland de differentiatie nog voornamelijk geregeld wordt door leerlingen op de leeftijd van 12 jaar in afzonderlijke scholen en stromen onder te brengen. Vervolgens worden enkele modellen voor coöperatief leren gepresenteerd zoals die in de Verenigde Staten en Israël zijn toegepast. Het artikel besluit met een analyse van de mogelijke consequenties voor curriculumontwikkeling en de functie van educatieve uitgeverijen.

AB - Hoe kan de school rekening houden met verschillen tussen leerlingen? En is samenwerking tussen leerlingen een oplossing voor het differentiatievraagstuk? Dat zijn de centrale vragen in dit artikel. Allereerst wordt aantal ervaringen met differentiatie in Nederland besproken. Het blijkt dat in Nederland de differentiatie nog voornamelijk geregeld wordt door leerlingen op de leeftijd van 12 jaar in afzonderlijke scholen en stromen onder te brengen. Vervolgens worden enkele modellen voor coöperatief leren gepresenteerd zoals die in de Verenigde Staten en Israël zijn toegepast. Het artikel besluit met een analyse van de mogelijke consequenties voor curriculumontwikkeling en de functie van educatieve uitgeverijen.

M3 - Article

VL - 6

SP - 12

EP - 18

JO - School

JF - School

SN - 0377-5054

IS - 13

ER -

Terwel J. Samenwerking en Differentiatie. School. 1982;6(13):12-18.