Sociale relaties in de groep

Research output: Contribution to JournalSpecial issue (editing)Professional

Abstract

Deze special bevat artikelen waarin met verschillende brillen naar sociale relaties in de groep wordt gekeken. Alle auteurs laten zien wat het belang is van positieve relaties tussen kinderen onderling, en tussen de leerkracht of pedagogisch medewerker en kinderen. Met deze special willen we kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers die met jonge kinderen werken handvatten bieden voor het omgaan met sociale relaties in hun eigen groep, om zo de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.
Original languageDutch
Pages (from-to)12-26
Number of pages15
JournalDe Wereld van het Jonge Kind
Volume45
Issue number8
Publication statusPublished - Apr 2018

Cite this

@article{c72e5595a6a34fdf911a7190e910692a,
title = "Sociale relaties in de groep",
abstract = "Deze special bevat artikelen waarin met verschillende brillen naar sociale relaties in de groep wordt gekeken. Alle auteurs laten zien wat het belang is van positieve relaties tussen kinderen onderling, en tussen de leerkracht of pedagogisch medewerker en kinderen. Met deze special willen we kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers die met jonge kinderen werken handvatten bieden voor het omgaan met sociale relaties in hun eigen groep, om zo de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.",
author = "{van der Wilt}, F.M. and {van der Veen}, Chiel",
year = "2018",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "45",
pages = "12--26",
journal = "De Wereld van het Jonge Kind",
issn = "0165-4772",
number = "8",

}

Sociale relaties in de groep. / van der Wilt, F.M.; van der Veen, Chiel.

In: De Wereld van het Jonge Kind, Vol. 45, No. 8, 04.2018, p. 12-26.

Research output: Contribution to JournalSpecial issue (editing)Professional

TY - JOUR

T1 - Sociale relaties in de groep

AU - van der Wilt, F.M.

AU - van der Veen, Chiel

PY - 2018/4

Y1 - 2018/4

N2 - Deze special bevat artikelen waarin met verschillende brillen naar sociale relaties in de groep wordt gekeken. Alle auteurs laten zien wat het belang is van positieve relaties tussen kinderen onderling, en tussen de leerkracht of pedagogisch medewerker en kinderen. Met deze special willen we kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers die met jonge kinderen werken handvatten bieden voor het omgaan met sociale relaties in hun eigen groep, om zo de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.

AB - Deze special bevat artikelen waarin met verschillende brillen naar sociale relaties in de groep wordt gekeken. Alle auteurs laten zien wat het belang is van positieve relaties tussen kinderen onderling, en tussen de leerkracht of pedagogisch medewerker en kinderen. Met deze special willen we kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers die met jonge kinderen werken handvatten bieden voor het omgaan met sociale relaties in hun eigen groep, om zo de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.

UR - https://onderwijstijdschriftenplein.nl/tplein/wereld-van-het-jonge-kind-jrg-45-april-2018-nr-8/

M3 - Special issue (editing)

VL - 45

SP - 12

EP - 26

JO - De Wereld van het Jonge Kind

JF - De Wereld van het Jonge Kind

SN - 0165-4772

IS - 8

ER -