Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid. -2e herziene druk

A. van Nieuw Amerongen, E.C.I. Veerman, A. Vissink

  Research output: Book / ReportBookProfessional

  Abstract

  In deze tweede druk van Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de moleculaire biologie van speeksel en mondweefsels uitvoerig aan bod. Nieuw is het hoofdstuk over de vele intrigerende biologische activiteiten van insectenspeeksel. Hiermee biedt deze uitgave een actueel overzicht van de functies van speeksel en de invloed hiervan op de gezondheid van alle mondweefsels.

  Het boek is gebaseerd op de resultaten van jarenlange literatuurstudie en op gegevens verkregen uit eigen experimenteel onderzoek van de Sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de gezamenlijke Amsterdamse tandheelkundige faculteit van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In dit boek komt deze informatie in zowel theoretische als praktische vorm aan bod.

  Prof. dr. A. van Nieuw Amerongen was tot oktober 2007 hoofd van de afdeling Orale biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en voorzitter van de afdeling Tandheelkundige Basiswetenschappen. Sindsdien is hij met emeritaat.

  Voor wie?

  Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid is een naslagwerk voor tandartsen, mondhygiënisten, artsen en farmaceuten. Daarnaast is het een leerboek voor studenten tandheelkunde en mondhygiëne. De geboden stof dient als leidraad voor het onderwijs over orale biochemie, speeksel en speekselklieren.
  Original languageDutch
  Place of PublicationHouten
  PublisherBohn Stafleu Van Loghum
  Number of pages470
  ISBN (Print)9789031351732
  Publication statusPublished - 2008

  Cite this