Standplaats Istanbul: Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul

Fokke Gerritsen (Editor), Hanneke van der Heijden (Editor)

Research output: Book / ReportBook editingPopular

Abstract

In boekpublicaties over Turkije zijn culturele onderwerpen al jaren onderbelicht. De aandacht voor Turkije richt zich bijna exclusief op de politieke actualiteit. Maar we doen een land te kort als we het alleen via zijn politieke actualiteit willen begrijpen. Het is niet toevallig dat Nederlanders en Vlamingen die Turkije bezoeken vaak verbaasd zijn: de Turkse samenleving blijkt veelvormiger en dynamischer dan men denkt op grond van pers en publicaties alleen.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherUitgeverij Jurgen Maas
Number of pages320
ISBN (Print)9789491921582
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • Turkey
  • cultural history

Cite this

Gerritsen, F., & van der Heijden, H. (Eds.) (2018). Standplaats Istanbul: Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul. Amsterdam: Uitgeverij Jurgen Maas.
Gerritsen, Fokke (Editor) ; van der Heijden, Hanneke (Editor). / Standplaats Istanbul : Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul. Amsterdam : Uitgeverij Jurgen Maas, 2018. 320 p.
@book{32a9f482bd5b4ffea834a8434030aa5f,
title = "Standplaats Istanbul: Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul",
abstract = "In boekpublicaties over Turkije zijn culturele onderwerpen al jaren onderbelicht. De aandacht voor Turkije richt zich bijna exclusief op de politieke actualiteit. Maar we doen een land te kort als we het alleen via zijn politieke actualiteit willen begrijpen. Het is niet toevallig dat Nederlanders en Vlamingen die Turkije bezoeken vaak verbaasd zijn: de Turkse samenleving blijkt veelvormiger en dynamischer dan men denkt op grond van pers en publicaties alleen.",
keywords = "Turkey, cultural history",
editor = "Fokke Gerritsen and {van der Heijden}, Hanneke",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789491921582",
publisher = "Uitgeverij Jurgen Maas",

}

Gerritsen, F & van der Heijden, H (eds) 2018, Standplaats Istanbul: Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul. Uitgeverij Jurgen Maas, Amsterdam.

Standplaats Istanbul : Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul. / Gerritsen, Fokke (Editor); van der Heijden, Hanneke (Editor).

Amsterdam : Uitgeverij Jurgen Maas, 2018. 320 p.

Research output: Book / ReportBook editingPopular

TY - BOOK

T1 - Standplaats Istanbul

T2 - Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul

A2 - Gerritsen, Fokke

A2 - van der Heijden, Hanneke

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - In boekpublicaties over Turkije zijn culturele onderwerpen al jaren onderbelicht. De aandacht voor Turkije richt zich bijna exclusief op de politieke actualiteit. Maar we doen een land te kort als we het alleen via zijn politieke actualiteit willen begrijpen. Het is niet toevallig dat Nederlanders en Vlamingen die Turkije bezoeken vaak verbaasd zijn: de Turkse samenleving blijkt veelvormiger en dynamischer dan men denkt op grond van pers en publicaties alleen.

AB - In boekpublicaties over Turkije zijn culturele onderwerpen al jaren onderbelicht. De aandacht voor Turkije richt zich bijna exclusief op de politieke actualiteit. Maar we doen een land te kort als we het alleen via zijn politieke actualiteit willen begrijpen. Het is niet toevallig dat Nederlanders en Vlamingen die Turkije bezoeken vaak verbaasd zijn: de Turkse samenleving blijkt veelvormiger en dynamischer dan men denkt op grond van pers en publicaties alleen.

KW - Turkey

KW - cultural history

UR - https://www.uitgeverijjurgenmaas.nl/product/standplaats-istanbul/

M3 - Book editing

SN - 9789491921582

BT - Standplaats Istanbul

PB - Uitgeverij Jurgen Maas

CY - Amsterdam

ER -

Gerritsen F, (ed.), van der Heijden H, (ed.). Standplaats Istanbul: Lange lijnen in de cultuurgeschiedenis van Istanbul. Amsterdam: Uitgeverij Jurgen Maas, 2018. 320 p.