Sustainable careers

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

Abstract

Er zijn in de laatste decennia grote veranderingen geweest in de manier waarop werk gedaan wordt en aan loopbanen vormgegeven wordt. Zie bijvoorbeeld de hoofdstukken in deze canon over employability en job crafting. Dit heeft gezorgd voor een toenemende druk op individuen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen loopbaan, waarbij succes in die loopbaan beschouwd wordt als een gevolg van individuele proactiviteit en zelfmanagement (zie bijvoorbeeld Akkermans & Kubasch, 2017). Tegelijkertijd zien we een trend van toenemende complexiteit van loopbanen, die niet alleen dynamischer worden maar, als gevolg van een stijgende pensioengerechtigde leeftijd, ook steeds langer duren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er een discussie is ontstaan over de duurzaamheid van loopbanen. Maar wat is dat eigenlijk, een duurzame loopbaan? En welke factoren dragen eraan bij dat een loopbaan meer of minder duurzaam is? Hoe kunnen we mensen helpen in deze dynamische tijden om aan de duurzaamheid van hun loopbaan te werken? Recente ontwikkelingen in de wetenschap proberen hier een antwoord op te geven, met Ans de Vos en Beatrice van der Heijden als grondleggers van dit perspectief.
Translated title of the contributionSustainable careers
Original languageDutch
Title of host publicationCanon HRM
EditorsWillem De Lange, Peggy De Prins, Beatrice Van der Heijden
PublisherVakmedianet
Publication statusAccepted/In press - 2019

Fingerprint

Huns
Crafting
Canon
Employability

Keywords

  • Duurzame Loopbaan
  • Loopbaan
  • Inzetbaarheid
  • Loopbaansucces

Cite this

Akkermans, J. (Accepted/In press). Duurzame loopbanen. In W. De Lange, P. De Prins, & B. Van der Heijden (Eds.), Canon HRM Vakmedianet.
Akkermans, J. / Duurzame loopbanen. Canon HRM. editor / Willem De Lange ; Peggy De Prins ; Beatrice Van der Heijden. Vakmedianet, 2019.
@inbook{c72fd4bad0974a97b0b826d483c1af84,
title = "Duurzame loopbanen",
abstract = "Er zijn in de laatste decennia grote veranderingen geweest in de manier waarop werk gedaan wordt en aan loopbanen vormgegeven wordt. Zie bijvoorbeeld de hoofdstukken in deze canon over employability en job crafting. Dit heeft gezorgd voor een toenemende druk op individuen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen loopbaan, waarbij succes in die loopbaan beschouwd wordt als een gevolg van individuele proactiviteit en zelfmanagement (zie bijvoorbeeld Akkermans & Kubasch, 2017). Tegelijkertijd zien we een trend van toenemende complexiteit van loopbanen, die niet alleen dynamischer worden maar, als gevolg van een stijgende pensioengerechtigde leeftijd, ook steeds langer duren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er een discussie is ontstaan over de duurzaamheid van loopbanen. Maar wat is dat eigenlijk, een duurzame loopbaan? En welke factoren dragen eraan bij dat een loopbaan meer of minder duurzaam is? Hoe kunnen we mensen helpen in deze dynamische tijden om aan de duurzaamheid van hun loopbaan te werken? Recente ontwikkelingen in de wetenschap proberen hier een antwoord op te geven, met Ans de Vos en Beatrice van der Heijden als grondleggers van dit perspectief.",
keywords = "Duurzame Loopbaan, Loopbaan, Inzetbaarheid, Loopbaansucces",
author = "J. Akkermans",
year = "2019",
language = "Dutch",
editor = "{De Lange}, Willem and {De Prins}, Peggy and {Van der Heijden}, Beatrice",
booktitle = "Canon HRM",
publisher = "Vakmedianet",

}

Akkermans, J 2019, Duurzame loopbanen. in W De Lange, P De Prins & B Van der Heijden (eds), Canon HRM. Vakmedianet.

Duurzame loopbanen. / Akkermans, J.

Canon HRM. ed. / Willem De Lange; Peggy De Prins; Beatrice Van der Heijden. Vakmedianet, 2019.

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

TY - CHAP

T1 - Duurzame loopbanen

AU - Akkermans, J.

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Er zijn in de laatste decennia grote veranderingen geweest in de manier waarop werk gedaan wordt en aan loopbanen vormgegeven wordt. Zie bijvoorbeeld de hoofdstukken in deze canon over employability en job crafting. Dit heeft gezorgd voor een toenemende druk op individuen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen loopbaan, waarbij succes in die loopbaan beschouwd wordt als een gevolg van individuele proactiviteit en zelfmanagement (zie bijvoorbeeld Akkermans & Kubasch, 2017). Tegelijkertijd zien we een trend van toenemende complexiteit van loopbanen, die niet alleen dynamischer worden maar, als gevolg van een stijgende pensioengerechtigde leeftijd, ook steeds langer duren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er een discussie is ontstaan over de duurzaamheid van loopbanen. Maar wat is dat eigenlijk, een duurzame loopbaan? En welke factoren dragen eraan bij dat een loopbaan meer of minder duurzaam is? Hoe kunnen we mensen helpen in deze dynamische tijden om aan de duurzaamheid van hun loopbaan te werken? Recente ontwikkelingen in de wetenschap proberen hier een antwoord op te geven, met Ans de Vos en Beatrice van der Heijden als grondleggers van dit perspectief.

AB - Er zijn in de laatste decennia grote veranderingen geweest in de manier waarop werk gedaan wordt en aan loopbanen vormgegeven wordt. Zie bijvoorbeeld de hoofdstukken in deze canon over employability en job crafting. Dit heeft gezorgd voor een toenemende druk op individuen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen loopbaan, waarbij succes in die loopbaan beschouwd wordt als een gevolg van individuele proactiviteit en zelfmanagement (zie bijvoorbeeld Akkermans & Kubasch, 2017). Tegelijkertijd zien we een trend van toenemende complexiteit van loopbanen, die niet alleen dynamischer worden maar, als gevolg van een stijgende pensioengerechtigde leeftijd, ook steeds langer duren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er een discussie is ontstaan over de duurzaamheid van loopbanen. Maar wat is dat eigenlijk, een duurzame loopbaan? En welke factoren dragen eraan bij dat een loopbaan meer of minder duurzaam is? Hoe kunnen we mensen helpen in deze dynamische tijden om aan de duurzaamheid van hun loopbaan te werken? Recente ontwikkelingen in de wetenschap proberen hier een antwoord op te geven, met Ans de Vos en Beatrice van der Heijden als grondleggers van dit perspectief.

KW - Duurzame Loopbaan

KW - Loopbaan

KW - Inzetbaarheid

KW - Loopbaansucces

M3 - Chapter

BT - Canon HRM

A2 - De Lange, Willem

A2 - De Prins, Peggy

A2 - Van der Heijden, Beatrice

PB - Vakmedianet

ER -

Akkermans J. Duurzame loopbanen. In De Lange W, De Prins P, Van der Heijden B, editors, Canon HRM. Vakmedianet. 2019