Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel

Research output: Book / ReportBookPopular

Abstract

In Tegen de stroom in staan tien bijbelstudies die ons aanmoedigen om toegewijd aan God te leven, zelfs als we daarbij soms tegen de stroom in moeten gaan.

Samuel was toegewijd aan de God van Israël, eerst als richter, daarna als profeet. In het alledaagse leven zal hij veel mensen hebben geholpen met het oplossen van ruzies en kleine rechtszaken, maar ook met onderwijs over God en de dienst aan Hem. Op verschillende momenten in zijn leven moest hij echter dwars ‘tegen de stroom in’.
Hij moest het priestergezin van Eli waarschuwen voor hun zondige gedrag. Hij waarschuwde het volk dat hun gewenste koning ook zijn negatieve kanten had. En ten slotte zalfde hij een nieuwe koning, terwijl de oude nog volop aan de macht was. Deze daden leidden uiteindelijk tot eenheid onder de stammen, tot de Davidische dynastie die lange tijd heeft geregeerd, tot eenheid in de godsdienst en toewijding aan de God van Israël.

Geschreven voor kringgebruik, maar ook heel geschikt voor zelfstudie.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherIZB Ark Media
Number of pages64
ISBN (Print)9789033801105
Publication statusPublished - 2016

Publication series

NameKringserie

Cite this

van Staalduine-Sulman, E. (2016). Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel. (Kringserie). Amsterdam: IZB Ark Media.
van Staalduine-Sulman, E. / Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel. Amsterdam : IZB Ark Media, 2016. 64 p. (Kringserie).
@book{4ad75992fe0a400f97c5aae92bf4891a,
title = "Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel",
abstract = "In Tegen de stroom in staan tien bijbelstudies die ons aanmoedigen om toegewijd aan God te leven, zelfs als we daarbij soms tegen de stroom in moeten gaan.Samuel was toegewijd aan de God van Isra{\"e}l, eerst als richter, daarna als profeet. In het alledaagse leven zal hij veel mensen hebben geholpen met het oplossen van ruzies en kleine rechtszaken, maar ook met onderwijs over God en de dienst aan Hem. Op verschillende momenten in zijn leven moest hij echter dwars ‘tegen de stroom in’.Hij moest het priestergezin van Eli waarschuwen voor hun zondige gedrag. Hij waarschuwde het volk dat hun gewenste koning ook zijn negatieve kanten had. En ten slotte zalfde hij een nieuwe koning, terwijl de oude nog volop aan de macht was. Deze daden leidden uiteindelijk tot eenheid onder de stammen, tot de Davidische dynastie die lange tijd heeft geregeerd, tot eenheid in de godsdienst en toewijding aan de God van Isra{\"e}l.Geschreven voor kringgebruik, maar ook heel geschikt voor zelfstudie.",
author = "{van Staalduine-Sulman}, E.",
year = "2016",
language = "Dutch",
isbn = "9789033801105",
series = "Kringserie",
publisher = "IZB Ark Media",

}

van Staalduine-Sulman, E 2016, Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel. Kringserie, IZB Ark Media, Amsterdam.

Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel. / van Staalduine-Sulman, E.

Amsterdam : IZB Ark Media, 2016. 64 p. (Kringserie).

Research output: Book / ReportBookPopular

TY - BOOK

T1 - Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel

AU - van Staalduine-Sulman, E.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - In Tegen de stroom in staan tien bijbelstudies die ons aanmoedigen om toegewijd aan God te leven, zelfs als we daarbij soms tegen de stroom in moeten gaan.Samuel was toegewijd aan de God van Israël, eerst als richter, daarna als profeet. In het alledaagse leven zal hij veel mensen hebben geholpen met het oplossen van ruzies en kleine rechtszaken, maar ook met onderwijs over God en de dienst aan Hem. Op verschillende momenten in zijn leven moest hij echter dwars ‘tegen de stroom in’.Hij moest het priestergezin van Eli waarschuwen voor hun zondige gedrag. Hij waarschuwde het volk dat hun gewenste koning ook zijn negatieve kanten had. En ten slotte zalfde hij een nieuwe koning, terwijl de oude nog volop aan de macht was. Deze daden leidden uiteindelijk tot eenheid onder de stammen, tot de Davidische dynastie die lange tijd heeft geregeerd, tot eenheid in de godsdienst en toewijding aan de God van Israël.Geschreven voor kringgebruik, maar ook heel geschikt voor zelfstudie.

AB - In Tegen de stroom in staan tien bijbelstudies die ons aanmoedigen om toegewijd aan God te leven, zelfs als we daarbij soms tegen de stroom in moeten gaan.Samuel was toegewijd aan de God van Israël, eerst als richter, daarna als profeet. In het alledaagse leven zal hij veel mensen hebben geholpen met het oplossen van ruzies en kleine rechtszaken, maar ook met onderwijs over God en de dienst aan Hem. Op verschillende momenten in zijn leven moest hij echter dwars ‘tegen de stroom in’.Hij moest het priestergezin van Eli waarschuwen voor hun zondige gedrag. Hij waarschuwde het volk dat hun gewenste koning ook zijn negatieve kanten had. En ten slotte zalfde hij een nieuwe koning, terwijl de oude nog volop aan de macht was. Deze daden leidden uiteindelijk tot eenheid onder de stammen, tot de Davidische dynastie die lange tijd heeft geregeerd, tot eenheid in de godsdienst en toewijding aan de God van Israël.Geschreven voor kringgebruik, maar ook heel geschikt voor zelfstudie.

M3 - Book

SN - 9789033801105

T3 - Kringserie

BT - Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel

PB - IZB Ark Media

CY - Amsterdam

ER -

van Staalduine-Sulman E. Tegen de stroom in: Bijbelstudies over Samuel. Amsterdam: IZB Ark Media, 2016. 64 p. (Kringserie).