The Scientific Council for Government Policy provides an incomplete analysis in its report on money and debt

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

De WRR heeft haar 100ste rapport aan de regering uitgebracht over een onderzoek naar de rol van banken bij geldschepping en andere functies. het oogmerk was daarbij voor- en nadelen van alternatieve systemen van geldschepping uit te werken. Moet de betaalfunctie losgekoppeld worden van andere functies van het bankwezen? Het rapport behoeft echter aanvulling. Dat betreft (i) verklaring van geldcreatie en kredietverlening uit een balansconsistente benadering; (ii) regulering van externe effecten vanwege besmetting en complexiteit en (iii) meer toekomstgerichte blik op een mogelijke volgende crisis.
Translated title of the contributionThe Scientific Council for Government Policy provides an incomplete analysis in its report on money and debt
Original languageDutch
JournalMe Judice: economen in debat
Issue number26 februari 2019.
Publication statusPublished - 2019

Fingerprint

Government Policy
Incomplete
Debt
Rapport

Cite this

@article{305b7ea726ce42c38597cb2f576c78f8,
title = "Analyse van WRR over geld en schuld is onvolledig",
abstract = "De WRR heeft haar 100ste rapport aan de regering uitgebracht over een onderzoek naar de rol van banken bij geldschepping en andere functies. het oogmerk was daarbij voor- en nadelen van alternatieve systemen van geldschepping uit te werken. Moet de betaalfunctie losgekoppeld worden van andere functies van het bankwezen? Het rapport behoeft echter aanvulling. Dat betreft (i) verklaring van geldcreatie en kredietverlening uit een balansconsistente benadering; (ii) regulering van externe effecten vanwege besmetting en complexiteit en (iii) meer toekomstgerichte blik op een mogelijke volgende crisis.",
author = "{den Butter}, F.A.G.",
year = "2019",
language = "Dutch",
journal = "Me Judice: economen in debat",
number = "26 februari 2019.",

}

Analyse van WRR over geld en schuld is onvolledig. / den Butter, F.A.G.

In: Me Judice: economen in debat, No. 26 februari 2019., 2019.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Analyse van WRR over geld en schuld is onvolledig

AU - den Butter, F.A.G.

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - De WRR heeft haar 100ste rapport aan de regering uitgebracht over een onderzoek naar de rol van banken bij geldschepping en andere functies. het oogmerk was daarbij voor- en nadelen van alternatieve systemen van geldschepping uit te werken. Moet de betaalfunctie losgekoppeld worden van andere functies van het bankwezen? Het rapport behoeft echter aanvulling. Dat betreft (i) verklaring van geldcreatie en kredietverlening uit een balansconsistente benadering; (ii) regulering van externe effecten vanwege besmetting en complexiteit en (iii) meer toekomstgerichte blik op een mogelijke volgende crisis.

AB - De WRR heeft haar 100ste rapport aan de regering uitgebracht over een onderzoek naar de rol van banken bij geldschepping en andere functies. het oogmerk was daarbij voor- en nadelen van alternatieve systemen van geldschepping uit te werken. Moet de betaalfunctie losgekoppeld worden van andere functies van het bankwezen? Het rapport behoeft echter aanvulling. Dat betreft (i) verklaring van geldcreatie en kredietverlening uit een balansconsistente benadering; (ii) regulering van externe effecten vanwege besmetting en complexiteit en (iii) meer toekomstgerichte blik op een mogelijke volgende crisis.

M3 - Article

JO - Me Judice: economen in debat

JF - Me Judice: economen in debat

IS - 26 februari 2019.

ER -