Toezichthouden voorbij de codes

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Governance codes zorgen voor richting en transparantie in rollen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, verantwoording en werkwijzen. Te veel regels leiden echter vaak totafvinkgedrag. Zo ontstaat er een gat tussen papier en de dagelijkse werkelijkheid. Dé uitdaging voor bestuurders en toezichthouders is dan ook dat zij met diversiteit kunnen omgaan en hun leiderschap daarop aanpassen. Ofwel: toezichthouden voorbij de codes. Dat vraagt om bezinning op drie waardes: strategisch partnerschap, integriteit en leiderschap.
Original languageDutch
Pages (from-to)40-46
Number of pages7
JournalGoed Bestuur: Tijdschrift over Governance
Volumejaargang 15
Issue number2
Publication statusPublished - Jul 2019

Cite this

@article{ec17d3853d2c494ab167cb76fa5fdda9,
title = "Toezichthouden voorbij de codes",
abstract = "Governance codes zorgen voor richting en transparantie in rollen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, verantwoording en werkwijzen. Te veel regels leiden echter vaak totafvinkgedrag. Zo ontstaat er een gat tussen papier en de dagelijkse werkelijkheid. D{\'e} uitdaging voor bestuurders en toezichthouders is dan ook dat zij met diversiteit kunnen omgaan en hun leiderschap daarop aanpassen. Ofwel: toezichthouden voorbij de codes. Dat vraagt om bezinning op drie waardes: strategisch partnerschap, integriteit en leiderschap.",
author = "{van Dijk}, Gerda and {van Eijbergen}, Rob and Rienk Goodijk",
year = "2019",
month = "7",
language = "Dutch",
volume = "jaargang 15",
pages = "40--46",
journal = "Goed Bestuur: Tijdschrift over Governance",
issn = "1574-1982",
number = "2",

}

Toezichthouden voorbij de codes. / van Dijk, Gerda; van Eijbergen, Rob; Goodijk, Rienk.

In: Goed Bestuur: Tijdschrift over Governance, Vol. jaargang 15, No. 2, 07.2019, p. 40-46.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Toezichthouden voorbij de codes

AU - van Dijk, Gerda

AU - van Eijbergen, Rob

AU - Goodijk, Rienk

PY - 2019/7

Y1 - 2019/7

N2 - Governance codes zorgen voor richting en transparantie in rollen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, verantwoording en werkwijzen. Te veel regels leiden echter vaak totafvinkgedrag. Zo ontstaat er een gat tussen papier en de dagelijkse werkelijkheid. Dé uitdaging voor bestuurders en toezichthouders is dan ook dat zij met diversiteit kunnen omgaan en hun leiderschap daarop aanpassen. Ofwel: toezichthouden voorbij de codes. Dat vraagt om bezinning op drie waardes: strategisch partnerschap, integriteit en leiderschap.

AB - Governance codes zorgen voor richting en transparantie in rollen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, verantwoording en werkwijzen. Te veel regels leiden echter vaak totafvinkgedrag. Zo ontstaat er een gat tussen papier en de dagelijkse werkelijkheid. Dé uitdaging voor bestuurders en toezichthouders is dan ook dat zij met diversiteit kunnen omgaan en hun leiderschap daarop aanpassen. Ofwel: toezichthouden voorbij de codes. Dat vraagt om bezinning op drie waardes: strategisch partnerschap, integriteit en leiderschap.

M3 - Article

VL - jaargang 15

SP - 40

EP - 46

JO - Goed Bestuur: Tijdschrift over Governance

JF - Goed Bestuur: Tijdschrift over Governance

SN - 1574-1982

IS - 2

ER -