Trots en collegialiteit: De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning

J.C.J. Boutellier, Freek Hermens, Marian van der Klein

Research output: Book / ReportReportAcademic

Abstract

Deze studie voor Stichting WEP richt zich op waardering en erkenning van politiemensen. Hierbij gaat het om drie soorten van waardering en erkenning: waardering vanuit de samenleving, waardering binnen de eigen organisatie en waardering door de directe sociale omgeving. Het Verwey-Jonker Instituut bespreekt inzichten uit de praktijk en de wetenschap. Het rapport is vooral het verhaal geworden ván politiemensen, door politiemensen en hun naasten verteld. In het hart van deze studie staan circa veertig interviews met politiemensen en met hun partners, kinderen, familie en vrienden. Tijdens de gesprekken ging het over collegialiteit, beroepstrots, de moeilijke, leuke en grappige momenten op het werk en het leven met een politieman of –vrouw. Het bevragen van de sociale omgeving van politiemensen is vernieuwend, in eerder onderzoek komt dat perspectief minder aan bod.
Original languageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherVerweij-Jonker Instituut
ISBN (Print)978-90-5830-762-0
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • politie
  • waardering en erkenning

Cite this

Boutellier, J. C. J., Hermens, F., & van der Klein, M. (2016). Trots en collegialiteit: De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning. Utrecht: Verweij-Jonker Instituut.
Boutellier, J.C.J. ; Hermens, Freek ; van der Klein, Marian. / Trots en collegialiteit : De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning. Utrecht : Verweij-Jonker Instituut, 2016.
@book{c892ed7498e242198317d2c108925edc,
title = "Trots en collegialiteit: De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning",
abstract = "Deze studie voor Stichting WEP richt zich op waardering en erkenning van politiemensen. Hierbij gaat het om drie soorten van waardering en erkenning: waardering vanuit de samenleving, waardering binnen de eigen organisatie en waardering door de directe sociale omgeving. Het Verwey-Jonker Instituut bespreekt inzichten uit de praktijk en de wetenschap. Het rapport is vooral het verhaal geworden v{\'a}n politiemensen, door politiemensen en hun naasten verteld. In het hart van deze studie staan circa veertig interviews met politiemensen en met hun partners, kinderen, familie en vrienden. Tijdens de gesprekken ging het over collegialiteit, beroepstrots, de moeilijke, leuke en grappige momenten op het werk en het leven met een politieman of –vrouw. Het bevragen van de sociale omgeving van politiemensen is vernieuwend, in eerder onderzoek komt dat perspectief minder aan bod.",
keywords = "politie, waardering en erkenning",
author = "J.C.J. Boutellier and Freek Hermens and {van der Klein}, Marian",
year = "2016",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-5830-762-0",
publisher = "Verweij-Jonker Instituut",

}

Boutellier, JCJ, Hermens, F & van der Klein, M 2016, Trots en collegialiteit: De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning. Verweij-Jonker Instituut, Utrecht.

Trots en collegialiteit : De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning. / Boutellier, J.C.J.; Hermens, Freek; van der Klein, Marian.

Utrecht : Verweij-Jonker Instituut, 2016.

Research output: Book / ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Trots en collegialiteit

T2 - De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning

AU - Boutellier, J.C.J.

AU - Hermens, Freek

AU - van der Klein, Marian

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Deze studie voor Stichting WEP richt zich op waardering en erkenning van politiemensen. Hierbij gaat het om drie soorten van waardering en erkenning: waardering vanuit de samenleving, waardering binnen de eigen organisatie en waardering door de directe sociale omgeving. Het Verwey-Jonker Instituut bespreekt inzichten uit de praktijk en de wetenschap. Het rapport is vooral het verhaal geworden ván politiemensen, door politiemensen en hun naasten verteld. In het hart van deze studie staan circa veertig interviews met politiemensen en met hun partners, kinderen, familie en vrienden. Tijdens de gesprekken ging het over collegialiteit, beroepstrots, de moeilijke, leuke en grappige momenten op het werk en het leven met een politieman of –vrouw. Het bevragen van de sociale omgeving van politiemensen is vernieuwend, in eerder onderzoek komt dat perspectief minder aan bod.

AB - Deze studie voor Stichting WEP richt zich op waardering en erkenning van politiemensen. Hierbij gaat het om drie soorten van waardering en erkenning: waardering vanuit de samenleving, waardering binnen de eigen organisatie en waardering door de directe sociale omgeving. Het Verwey-Jonker Instituut bespreekt inzichten uit de praktijk en de wetenschap. Het rapport is vooral het verhaal geworden ván politiemensen, door politiemensen en hun naasten verteld. In het hart van deze studie staan circa veertig interviews met politiemensen en met hun partners, kinderen, familie en vrienden. Tijdens de gesprekken ging het over collegialiteit, beroepstrots, de moeilijke, leuke en grappige momenten op het werk en het leven met een politieman of –vrouw. Het bevragen van de sociale omgeving van politiemensen is vernieuwend, in eerder onderzoek komt dat perspectief minder aan bod.

KW - politie

KW - waardering en erkenning

M3 - Report

SN - 978-90-5830-762-0

BT - Trots en collegialiteit

PB - Verweij-Jonker Instituut

CY - Utrecht

ER -

Boutellier JCJ, Hermens F, van der Klein M. Trots en collegialiteit: De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning. Utrecht: Verweij-Jonker Instituut, 2016.