Verdiend verblijf: EU-burgers en de sociale bijstand

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

Dit artikel analyseert de ontwikkeling van de Nederlandse rechtspraktijk ten opzichte van de toegang van economisch inactieve EU-burgers tot de bijstand. Binnen de veronderstelde grenzen van de abstracte burgerschapsjurisprudentie van het Hof van Justitie hebben de Nederlandse autoriteiten getracht een zo restrictief mogelijk regime tegenover ‘bijstandstoeristen’ te vormen. Het resulterende beleid is een treffend voorbeeld van een ‘verdiende’ vorm van sociaal burgerschap.
LanguageDutch
Article number25
Pages60-69
Number of pages10
JournalSEW Tijdschrift voor Europees en Economisch recht
Volume2016
Issue number2
StateE-pub ahead of print - 18 Feb 2016

Cite this

@article{4f5cf2dce73d45b9a6f6d4d1ceaf1bc8,
title = "Verdiend verblijf: EU-burgers en de sociale bijstand",
abstract = "Dit artikel analyseert de ontwikkeling van de Nederlandse rechtspraktijk ten opzichte van de toegang van economisch inactieve EU-burgers tot de bijstand. Binnen de veronderstelde grenzen van de abstracte burgerschapsjurisprudentie van het Hof van Justitie hebben de Nederlandse autoriteiten getracht een zo restrictief mogelijk regime tegenover ‘bijstandstoeristen’ te vormen. Het resulterende beleid is een treffend voorbeeld van een ‘verdiende’ vorm van sociaal burgerschap.",
author = "D. Kramer",
year = "2016",
month = "2",
day = "18",
language = "Dutch",
volume = "2016",
pages = "60--69",
journal = "SEW Tijdschrift voor Europees en Economisch recht",
issn = "0165-098X",
publisher = "Paris Legal Publishers",
number = "2",

}

Verdiend verblijf: EU-burgers en de sociale bijstand. / Kramer, D.

In: SEW Tijdschrift voor Europees en Economisch recht, Vol. 2016, No. 2, 25, 18.02.2016, p. 60-69.

Research output: Contribution to journalArticle

TY - JOUR

T1 - Verdiend verblijf: EU-burgers en de sociale bijstand

AU - Kramer,D.

PY - 2016/2/18

Y1 - 2016/2/18

N2 - Dit artikel analyseert de ontwikkeling van de Nederlandse rechtspraktijk ten opzichte van de toegang van economisch inactieve EU-burgers tot de bijstand. Binnen de veronderstelde grenzen van de abstracte burgerschapsjurisprudentie van het Hof van Justitie hebben de Nederlandse autoriteiten getracht een zo restrictief mogelijk regime tegenover ‘bijstandstoeristen’ te vormen. Het resulterende beleid is een treffend voorbeeld van een ‘verdiende’ vorm van sociaal burgerschap.

AB - Dit artikel analyseert de ontwikkeling van de Nederlandse rechtspraktijk ten opzichte van de toegang van economisch inactieve EU-burgers tot de bijstand. Binnen de veronderstelde grenzen van de abstracte burgerschapsjurisprudentie van het Hof van Justitie hebben de Nederlandse autoriteiten getracht een zo restrictief mogelijk regime tegenover ‘bijstandstoeristen’ te vormen. Het resulterende beleid is een treffend voorbeeld van een ‘verdiende’ vorm van sociaal burgerschap.

M3 - Article

VL - 2016

SP - 60

EP - 69

JO - SEW Tijdschrift voor Europees en Economisch recht

T2 - SEW Tijdschrift voor Europees en Economisch recht

JF - SEW Tijdschrift voor Europees en Economisch recht

SN - 0165-098X

IS - 2

M1 - 25

ER -