Verkenning van de toepassingsmogelijkheid van floating car data voor het beschrijven van verplaatsingsgedrag

E. Koomen, B.P.J. Andree, C.G.W. Jacobs-Crisioni

Research output: Book / ReportReportProfessional

Abstract

De toenemende beschikbaarheid van nieuwe (big) databronnen en data sciences methoden opent mogelijkheden om op een alternatieve manier verplaatsingsgedrag in termen van herkomst en bestemming, verplaatsingsmotief en routekeuze te analyseren. Dit onderzoeksproject heeft verkend in hoeverre het mogelijk is om floating car data te gebruiken om analyses naar de betrouwbaarheid van reistijden uit te voeren. Het doel hiervan is om die informatie te gebruiken bij het actualiseren en verbeteren van de verkeer‐en vervoermodellen van Rijkswaterstaat.
Original languageDutch
PublisherVrije Universiteit Amsterdam
Commissioning bodyRijkswaterstaat, Centrale Informatievoorziening (CIV)
Number of pages30
Publication statusPublished - 8 Mar 2018

Cite this

@book{ebe0afac6bff4ab28d7fb5f4cb7ebca2,
title = "Verkenning van de toepassingsmogelijkheid van floating car data voor het beschrijven van verplaatsingsgedrag",
abstract = "De toenemende beschikbaarheid van nieuwe (big) databronnen en data sciences methoden opent mogelijkheden om op een alternatieve manier verplaatsingsgedrag in termen van herkomst en bestemming, verplaatsingsmotief en routekeuze te analyseren. Dit onderzoeksproject heeft verkend in hoeverre het mogelijk is om floating car data te gebruiken om analyses naar de betrouwbaarheid van reistijden uit te voeren. Het doel hiervan is om die informatie te gebruiken bij het actualiseren en verbeteren van de verkeer‐en vervoermodellen van Rijkswaterstaat.",
author = "E. Koomen and B.P.J. Andree and C.G.W. Jacobs-Crisioni",
year = "2018",
month = "3",
day = "8",
language = "Dutch",
publisher = "Vrije Universiteit Amsterdam",

}

Verkenning van de toepassingsmogelijkheid van floating car data voor het beschrijven van verplaatsingsgedrag. / Koomen, E.; Andree, B.P.J.; Jacobs-Crisioni, C.G.W.

Vrije Universiteit Amsterdam, 2018. 30 p.

Research output: Book / ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Verkenning van de toepassingsmogelijkheid van floating car data voor het beschrijven van verplaatsingsgedrag

AU - Koomen, E.

AU - Andree, B.P.J.

AU - Jacobs-Crisioni, C.G.W.

PY - 2018/3/8

Y1 - 2018/3/8

N2 - De toenemende beschikbaarheid van nieuwe (big) databronnen en data sciences methoden opent mogelijkheden om op een alternatieve manier verplaatsingsgedrag in termen van herkomst en bestemming, verplaatsingsmotief en routekeuze te analyseren. Dit onderzoeksproject heeft verkend in hoeverre het mogelijk is om floating car data te gebruiken om analyses naar de betrouwbaarheid van reistijden uit te voeren. Het doel hiervan is om die informatie te gebruiken bij het actualiseren en verbeteren van de verkeer‐en vervoermodellen van Rijkswaterstaat.

AB - De toenemende beschikbaarheid van nieuwe (big) databronnen en data sciences methoden opent mogelijkheden om op een alternatieve manier verplaatsingsgedrag in termen van herkomst en bestemming, verplaatsingsmotief en routekeuze te analyseren. Dit onderzoeksproject heeft verkend in hoeverre het mogelijk is om floating car data te gebruiken om analyses naar de betrouwbaarheid van reistijden uit te voeren. Het doel hiervan is om die informatie te gebruiken bij het actualiseren en verbeteren van de verkeer‐en vervoermodellen van Rijkswaterstaat.

M3 - Report

BT - Verkenning van de toepassingsmogelijkheid van floating car data voor het beschrijven van verplaatsingsgedrag

PB - Vrije Universiteit Amsterdam

ER -