V+L=PE? In hoeverre kan een schip een vaste inrichting vormen?

R.A. Bosman, A.J.A. Stevens, C.W.M.M. Verkoijen

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Dit artikel gaat in op de vraag onder welke omstandigheden een schip een vaste inrichting kan vormen. Op het eerste gezicht lijkt een schip moeilijk een vaste inrichting te kunnen vormen, omdat het bij een schip juist gaat om een mobiel bedrijfsmiddel bij uitstek. In de Nederlandse en internationale jurisprudentie wordt toch onder bepaalde omstandigheden aangenomen dat ook bij een schip sprake kan zijn van een vaste inrichting. Welke omstandigheden daarbij relevant zijn, wordt nader onderzocht in dit artikel.
Original languageDutch
JournalMBB. Belastingbeschouwingen
Volume2019
Issue number4
Publication statusPublished - Apr 2019

Cite this

Bosman, R.A. ; Stevens, A.J.A. ; Verkoijen, C.W.M.M. / V+L=PE? In hoeverre kan een schip een vaste inrichting vormen?. In: MBB. Belastingbeschouwingen. 2019 ; Vol. 2019, No. 4.
@article{ad2787a659ee44998ae55b085870bec9,
title = "V+L=PE? In hoeverre kan een schip een vaste inrichting vormen?",
abstract = "Dit artikel gaat in op de vraag onder welke omstandigheden een schip een vaste inrichting kan vormen. Op het eerste gezicht lijkt een schip moeilijk een vaste inrichting te kunnen vormen, omdat het bij een schip juist gaat om een mobiel bedrijfsmiddel bij uitstek. In de Nederlandse en internationale jurisprudentie wordt toch onder bepaalde omstandigheden aangenomen dat ook bij een schip sprake kan zijn van een vaste inrichting. Welke omstandigheden daarbij relevant zijn, wordt nader onderzocht in dit artikel.",
author = "R.A. Bosman and A.J.A. Stevens and C.W.M.M. Verkoijen",
year = "2019",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "2019",
journal = "MBB. Belastingbeschouwingen",
issn = "0005-8335",
number = "4",

}

V+L=PE? In hoeverre kan een schip een vaste inrichting vormen? / Bosman, R.A.; Stevens, A.J.A.; Verkoijen, C.W.M.M.

In: MBB. Belastingbeschouwingen, Vol. 2019, No. 4, 04.2019.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - V+L=PE? In hoeverre kan een schip een vaste inrichting vormen?

AU - Bosman, R.A.

AU - Stevens, A.J.A.

AU - Verkoijen, C.W.M.M.

PY - 2019/4

Y1 - 2019/4

N2 - Dit artikel gaat in op de vraag onder welke omstandigheden een schip een vaste inrichting kan vormen. Op het eerste gezicht lijkt een schip moeilijk een vaste inrichting te kunnen vormen, omdat het bij een schip juist gaat om een mobiel bedrijfsmiddel bij uitstek. In de Nederlandse en internationale jurisprudentie wordt toch onder bepaalde omstandigheden aangenomen dat ook bij een schip sprake kan zijn van een vaste inrichting. Welke omstandigheden daarbij relevant zijn, wordt nader onderzocht in dit artikel.

AB - Dit artikel gaat in op de vraag onder welke omstandigheden een schip een vaste inrichting kan vormen. Op het eerste gezicht lijkt een schip moeilijk een vaste inrichting te kunnen vormen, omdat het bij een schip juist gaat om een mobiel bedrijfsmiddel bij uitstek. In de Nederlandse en internationale jurisprudentie wordt toch onder bepaalde omstandigheden aangenomen dat ook bij een schip sprake kan zijn van een vaste inrichting. Welke omstandigheden daarbij relevant zijn, wordt nader onderzocht in dit artikel.

M3 - Article

VL - 2019

JO - MBB. Belastingbeschouwingen

JF - MBB. Belastingbeschouwingen

SN - 0005-8335

IS - 4

ER -