Vormgeving van middenschoolonderwijs

J. Terwel

Research output: Contribution to JournalArticleAcademicpeer-review

Abstract

In deze bijdrage aan de discussie over de middenschool wordt ingegaan op enkele aspecten van de vormgeving van de middenschool. Hierbij wordt aandacht besteed aan recente middenschoolconcepten voor de Nederlandse situatie. De term emancipatorische middenschool speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens wordt, op exemplarische wijze, ingegaan op de vraag in hoeverre het huidige innovatieproces leidt tot een emancipatorische middenschool. Tenslotte worden suggesties gedaan om vanuit de onderwijskunde een bijdrage te leveren aan de vormgeving van de middenschool door middel van curriculumonderzoek.
Original languageDutch
Pages (from-to)391-405
Number of pages15
JournalPedagogische studiën
Volume58
Issue number9
Publication statusPublished - 1981

Cite this

Terwel, J. (1981). Vormgeving van middenschoolonderwijs. Pedagogische studiën, 58(9), 391-405.
Terwel, J. / Vormgeving van middenschoolonderwijs. In: Pedagogische studiën. 1981 ; Vol. 58, No. 9. pp. 391-405.
@article{5354a58368d2456ab1a4c3af51d55781,
title = "Vormgeving van middenschoolonderwijs",
abstract = "In deze bijdrage aan de discussie over de middenschool wordt ingegaan op enkele aspecten van de vormgeving van de middenschool. Hierbij wordt aandacht besteed aan recente middenschoolconcepten voor de Nederlandse situatie. De term emancipatorische middenschool speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens wordt, op exemplarische wijze, ingegaan op de vraag in hoeverre het huidige innovatieproces leidt tot een emancipatorische middenschool. Tenslotte worden suggesties gedaan om vanuit de onderwijskunde een bijdrage te leveren aan de vormgeving van de middenschool door middel van curriculumonderzoek.",
author = "J. Terwel",
year = "1981",
language = "Dutch",
volume = "58",
pages = "391--405",
journal = "Pedagogische studi{\"e}n",
issn = "0165-0645",
publisher = "Vereniging voor Onderwijs Research (VOR)",
number = "9",

}

Terwel, J 1981, 'Vormgeving van middenschoolonderwijs' Pedagogische studiën, vol. 58, no. 9, pp. 391-405.

Vormgeving van middenschoolonderwijs. / Terwel, J.

In: Pedagogische studiën, Vol. 58, No. 9, 1981, p. 391-405.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Vormgeving van middenschoolonderwijs

AU - Terwel, J.

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - In deze bijdrage aan de discussie over de middenschool wordt ingegaan op enkele aspecten van de vormgeving van de middenschool. Hierbij wordt aandacht besteed aan recente middenschoolconcepten voor de Nederlandse situatie. De term emancipatorische middenschool speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens wordt, op exemplarische wijze, ingegaan op de vraag in hoeverre het huidige innovatieproces leidt tot een emancipatorische middenschool. Tenslotte worden suggesties gedaan om vanuit de onderwijskunde een bijdrage te leveren aan de vormgeving van de middenschool door middel van curriculumonderzoek.

AB - In deze bijdrage aan de discussie over de middenschool wordt ingegaan op enkele aspecten van de vormgeving van de middenschool. Hierbij wordt aandacht besteed aan recente middenschoolconcepten voor de Nederlandse situatie. De term emancipatorische middenschool speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens wordt, op exemplarische wijze, ingegaan op de vraag in hoeverre het huidige innovatieproces leidt tot een emancipatorische middenschool. Tenslotte worden suggesties gedaan om vanuit de onderwijskunde een bijdrage te leveren aan de vormgeving van de middenschool door middel van curriculumonderzoek.

M3 - Article

VL - 58

SP - 391

EP - 405

JO - Pedagogische studiën

JF - Pedagogische studiën

SN - 0165-0645

IS - 9

ER -