Vrijheid van meningsuiting in de islam

  Research output: Book / ReportBookAcademicpeer-review

  Abstract

  Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan kennis rondwaart. Razi Quadir probeert deze impasse te doorbreken met een werk dat is verankerd in klassieke islamitische bronnen. Al lezend komt hij tot de conclusie dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is zowel vanuit Nederlands als islamitisch perspectief. Hij laat zien dat waar moslimlanden de basisvrijheden van meningsuiting en het afvallen van de islam niet toelaten, de originele bronnen individuele moslims veel meer speelruimte geven dan algemeen wordt aangenomen. Dit is een belangrijke ontdekking die de deur opent voor verhitte debatten en verdere studie en die laat zien dat het kleurenpalet van de realiteit veel breder is dan meestal wordt verondersteld.
  Original languageDutch
  Place of PublicationVoorburg
  PublisherU2pi
  Number of pages227
  ISBN (Print)9789087594473
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  Quadir, H. / Vrijheid van meningsuiting in de islam. Voorburg : U2pi, 2014. 227 p.
  @book{e3be80863b144dcc97b5c727da6f63ba,
  title = "Vrijheid van meningsuiting in de islam",
  abstract = "Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan kennis rondwaart. Razi Quadir probeert deze impasse te doorbreken met een werk dat is verankerd in klassieke islamitische bronnen. Al lezend komt hij tot de conclusie dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is zowel vanuit Nederlands als islamitisch perspectief. Hij laat zien dat waar moslimlanden de basisvrijheden van meningsuiting en het afvallen van de islam niet toelaten, de originele bronnen individuele moslims veel meer speelruimte geven dan algemeen wordt aangenomen. Dit is een belangrijke ontdekking die de deur opent voor verhitte debatten en verdere studie en die laat zien dat het kleurenpalet van de realiteit veel breder is dan meestal wordt verondersteld.",
  author = "H. Quadir",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789087594473",
  publisher = "U2pi",

  }

  Vrijheid van meningsuiting in de islam. / Quadir, H.

  Voorburg : U2pi, 2014. 227 p.

  Research output: Book / ReportBookAcademicpeer-review

  TY - BOOK

  T1 - Vrijheid van meningsuiting in de islam

  AU - Quadir, H.

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan kennis rondwaart. Razi Quadir probeert deze impasse te doorbreken met een werk dat is verankerd in klassieke islamitische bronnen. Al lezend komt hij tot de conclusie dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is zowel vanuit Nederlands als islamitisch perspectief. Hij laat zien dat waar moslimlanden de basisvrijheden van meningsuiting en het afvallen van de islam niet toelaten, de originele bronnen individuele moslims veel meer speelruimte geven dan algemeen wordt aangenomen. Dit is een belangrijke ontdekking die de deur opent voor verhitte debatten en verdere studie en die laat zien dat het kleurenpalet van de realiteit veel breder is dan meestal wordt verondersteld.

  AB - Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan kennis rondwaart. Razi Quadir probeert deze impasse te doorbreken met een werk dat is verankerd in klassieke islamitische bronnen. Al lezend komt hij tot de conclusie dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is zowel vanuit Nederlands als islamitisch perspectief. Hij laat zien dat waar moslimlanden de basisvrijheden van meningsuiting en het afvallen van de islam niet toelaten, de originele bronnen individuele moslims veel meer speelruimte geven dan algemeen wordt aangenomen. Dit is een belangrijke ontdekking die de deur opent voor verhitte debatten en verdere studie en die laat zien dat het kleurenpalet van de realiteit veel breder is dan meestal wordt verondersteld.

  M3 - Book

  SN - 9789087594473

  BT - Vrijheid van meningsuiting in de islam

  PB - U2pi

  CY - Voorburg

  ER -

  Quadir H. Vrijheid van meningsuiting in de islam. Voorburg: U2pi, 2014. 227 p.