Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Dit is een hoofdstuk in een interview boek waarin een aantal Neder;andse filosofen wordt gevraagd naar de methode en methodiek die zij hanteren in hun denken. De titel van mijn hoofdstuk luidt "Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?" Het grondidee is dat we van de betrouwbaarheid van onze kenvermogens moeten uitgaan, tenzij hun onbetrouwbaarheid is gebleken. Ik verdedig in de epistemologie het 'innocent until proven guilty' principe.
Original languageDutch
Title of host publicationHoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.
EditorsS. Metselaar, A. den Dulk
Place of PublicationAmsterdam
PublisherAtheneum-Polak
Pages106-121
Publication statusPublished - 2012

Cite this

van Woudenberg, R. (2012). Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen? In S. Metselaar, & A. den Dulk (Eds.), Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht. (pp. 106-121). Amsterdam: Atheneum-Polak.
van Woudenberg, R. / Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?. Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.. editor / S. Metselaar ; A. den Dulk. Amsterdam : Atheneum-Polak, 2012. pp. 106-121
@inbook{48d556515b11464b884c90c53162bae6,
title = "Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?",
abstract = "Dit is een hoofdstuk in een interview boek waarin een aantal Neder;andse filosofen wordt gevraagd naar de methode en methodiek die zij hanteren in hun denken. De titel van mijn hoofdstuk luidt {"}Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?{"} Het grondidee is dat we van de betrouwbaarheid van onze kenvermogens moeten uitgaan, tenzij hun onbetrouwbaarheid is gebleken. Ik verdedig in de epistemologie het 'innocent until proven guilty' principe.",
author = "{van Woudenberg}, R.",
year = "2012",
language = "Dutch",
pages = "106--121",
editor = "S. Metselaar and {den Dulk}, A.",
booktitle = "Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.",
publisher = "Atheneum-Polak",

}

van Woudenberg, R 2012, Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen? in S Metselaar & A den Dulk (eds), Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.. Atheneum-Polak, Amsterdam, pp. 106-121.

Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen? / van Woudenberg, R.

Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.. ed. / S. Metselaar; A. den Dulk. Amsterdam : Atheneum-Polak, 2012. p. 106-121.

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?

AU - van Woudenberg, R.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Dit is een hoofdstuk in een interview boek waarin een aantal Neder;andse filosofen wordt gevraagd naar de methode en methodiek die zij hanteren in hun denken. De titel van mijn hoofdstuk luidt "Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?" Het grondidee is dat we van de betrouwbaarheid van onze kenvermogens moeten uitgaan, tenzij hun onbetrouwbaarheid is gebleken. Ik verdedig in de epistemologie het 'innocent until proven guilty' principe.

AB - Dit is een hoofdstuk in een interview boek waarin een aantal Neder;andse filosofen wordt gevraagd naar de methode en methodiek die zij hanteren in hun denken. De titel van mijn hoofdstuk luidt "Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen?" Het grondidee is dat we van de betrouwbaarheid van onze kenvermogens moeten uitgaan, tenzij hun onbetrouwbaarheid is gebleken. Ik verdedig in de epistemologie het 'innocent until proven guilty' principe.

M3 - Chapter

SP - 106

EP - 121

BT - Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.

A2 - Metselaar, S.

A2 - den Dulk, A.

PB - Atheneum-Polak

CY - Amsterdam

ER -

van Woudenberg R. Waarom zouden we aan alles moeten twijfelen? In Metselaar S, den Dulk A, editors, Hoe denkers denken. Filosoferen als ambacht.. Amsterdam: Atheneum-Polak. 2012. p. 106-121