Wat zal er van dit kind worden? Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt

Bart Wallet, L.F. Groenendijk, G.C. den Hertog

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Is een kind bij de geboorte als een onbeschreven blad papier óf onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad? Wat betekent het als we belijden dat een pasgeborene ‘aan allerlei ellende, ja aan de verdoemenis zelf onderworpen is, máár in Christus geheiligd en tot kind aangenomen’?

Verrassend genoeg blijken nadere reformatoren als Jacobus Koelman en Willem Teellinck een optimistische kijk te hebben op de opvoedbaarheid van het kind. Nemen zij de verdorven, menselijke natuur wel serieus genoeg?

In het jodendom wordt het kind vanaf vier jaar ingewijd in de wereld van de Thora en beschouwd als een heilige vrucht, toegewijd aan de heilige dienst van God. Wat is de theologische betekenis van de besnijdenis en hoe kijken joden aan tegen individualiteit en collectieve identiteit?
Original languageDutch
Place of PublicationApeldoorn
PublisherDe Banier
Number of pages96
ISBN (Electronic)9789087180508
ISBN (Print)9789087180454
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameDriestarreeks
PublisherDe Banier

Bibliographical note

ePub: 160 pag.

Keywords

  • Pedagogy
  • Judaism
  • Protestantism

Cite this

Wallet, B., Groenendijk, L. F., & den Hertog, G. C. (2018). Wat zal er van dit kind worden? Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt. (Driestarreeks). Apeldoorn: De Banier.
Wallet, Bart ; Groenendijk, L.F. ; den Hertog, G.C. / Wat zal er van dit kind worden? Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt. Apeldoorn : De Banier, 2018. 96 p. (Driestarreeks).
@book{ed10f93074254003b28cafc8f6bd5bc8,
title = "Wat zal er van dit kind worden?: Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt",
abstract = "Is een kind bij de geboorte als een onbeschreven blad papier {\'o}f onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad? Wat betekent het als we belijden dat een pasgeborene ‘aan allerlei ellende, ja aan de verdoemenis zelf onderworpen is, m{\'a}{\'a}r in Christus geheiligd en tot kind aangenomen’?Verrassend genoeg blijken nadere reformatoren als Jacobus Koelman en Willem Teellinck een optimistische kijk te hebben op de opvoedbaarheid van het kind. Nemen zij de verdorven, menselijke natuur wel serieus genoeg?In het jodendom wordt het kind vanaf vier jaar ingewijd in de wereld van de Thora en beschouwd als een heilige vrucht, toegewijd aan de heilige dienst van God. Wat is de theologische betekenis van de besnijdenis en hoe kijken joden aan tegen individualiteit en collectieve identiteit?",
keywords = "Pedagogy, Judaism, Protestantism",
author = "Bart Wallet and L.F. Groenendijk and {den Hertog}, G.C.",
note = "ePub: 160 pag.",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789087180454",
series = "Driestarreeks",
publisher = "De Banier",

}

Wallet, B, Groenendijk, LF & den Hertog, GC 2018, Wat zal er van dit kind worden? Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt. Driestarreeks, De Banier, Apeldoorn.

Wat zal er van dit kind worden? Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt. / Wallet, Bart; Groenendijk, L.F.; den Hertog, G.C.

Apeldoorn : De Banier, 2018. 96 p. (Driestarreeks).

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Wat zal er van dit kind worden?

T2 - Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt

AU - Wallet, Bart

AU - Groenendijk, L.F.

AU - den Hertog, G.C.

N1 - ePub: 160 pag.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Is een kind bij de geboorte als een onbeschreven blad papier óf onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad? Wat betekent het als we belijden dat een pasgeborene ‘aan allerlei ellende, ja aan de verdoemenis zelf onderworpen is, máár in Christus geheiligd en tot kind aangenomen’?Verrassend genoeg blijken nadere reformatoren als Jacobus Koelman en Willem Teellinck een optimistische kijk te hebben op de opvoedbaarheid van het kind. Nemen zij de verdorven, menselijke natuur wel serieus genoeg?In het jodendom wordt het kind vanaf vier jaar ingewijd in de wereld van de Thora en beschouwd als een heilige vrucht, toegewijd aan de heilige dienst van God. Wat is de theologische betekenis van de besnijdenis en hoe kijken joden aan tegen individualiteit en collectieve identiteit?

AB - Is een kind bij de geboorte als een onbeschreven blad papier óf onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad? Wat betekent het als we belijden dat een pasgeborene ‘aan allerlei ellende, ja aan de verdoemenis zelf onderworpen is, máár in Christus geheiligd en tot kind aangenomen’?Verrassend genoeg blijken nadere reformatoren als Jacobus Koelman en Willem Teellinck een optimistische kijk te hebben op de opvoedbaarheid van het kind. Nemen zij de verdorven, menselijke natuur wel serieus genoeg?In het jodendom wordt het kind vanaf vier jaar ingewijd in de wereld van de Thora en beschouwd als een heilige vrucht, toegewijd aan de heilige dienst van God. Wat is de theologische betekenis van de besnijdenis en hoe kijken joden aan tegen individualiteit en collectieve identiteit?

KW - Pedagogy

KW - Judaism

KW - Protestantism

M3 - Book

SN - 9789087180454

T3 - Driestarreeks

BT - Wat zal er van dit kind worden?

PB - De Banier

CY - Apeldoorn

ER -

Wallet B, Groenendijk LF, den Hertog GC. Wat zal er van dit kind worden? Tabula rasa als pedagogisch ijkpunt. Apeldoorn: De Banier, 2018. 96 p. (Driestarreeks).