Which theories of group development are useful in primary education?

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsiteProfessional

Abstract

Er zijn verschillende theorieën over groepsontwikkeling, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen theorieën die uitgaan van een lineair ontwikkelingsproces (bijvoorbeeld de theorie van Tuckman), theorieën die uitgaan van cycli en theorieën met een hybride model. Geen van de alternatieven voor de theorie van Tuckman is onderzocht op bruikbaarheid in het basisonderwijs. Daarmee is ook niet duidelijk of toepassing ervan zou kunnen bijdragen aan een positief klasklimaat.
Translated title of the contributionWhich theories of group development are useful in primary education?
Original languageDutch
PublisherNRO
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 23 Nov 2018

Fingerprint

primary education
Group

Cite this

@misc{d7dfa6b4fea040b5b5aeca8ea0f7f06e,
title = "Welke theorie{\"e}n over groepsontwikkeling zijn bruikbaar in het basisonderwijs?",
abstract = "Er zijn verschillende theorie{\"e}n over groepsontwikkeling, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen theorie{\"e}n die uitgaan van een lineair ontwikkelingsproces (bijvoorbeeld de theorie van Tuckman), theorie{\"e}n die uitgaan van cycli en theorie{\"e}n met een hybride model. Geen van de alternatieven voor de theorie van Tuckman is onderzocht op bruikbaarheid in het basisonderwijs. Daarmee is ook niet duidelijk of toepassing ervan zou kunnen bijdragen aan een positief klasklimaat.",
author = "{van der Wilt}, F.M.",
year = "2018",
month = "11",
day = "23",
language = "Dutch",
publisher = "NRO",

}

Welke theorieën over groepsontwikkeling zijn bruikbaar in het basisonderwijs? van der Wilt, F.M. (Author). 2018. NRO.

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsiteProfessional

TY - ADVS

T1 - Welke theorieën over groepsontwikkeling zijn bruikbaar in het basisonderwijs?

AU - van der Wilt, F.M.

PY - 2018/11/23

Y1 - 2018/11/23

N2 - Er zijn verschillende theorieën over groepsontwikkeling, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen theorieën die uitgaan van een lineair ontwikkelingsproces (bijvoorbeeld de theorie van Tuckman), theorieën die uitgaan van cycli en theorieën met een hybride model. Geen van de alternatieven voor de theorie van Tuckman is onderzocht op bruikbaarheid in het basisonderwijs. Daarmee is ook niet duidelijk of toepassing ervan zou kunnen bijdragen aan een positief klasklimaat.

AB - Er zijn verschillende theorieën over groepsontwikkeling, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen theorieën die uitgaan van een lineair ontwikkelingsproces (bijvoorbeeld de theorie van Tuckman), theorieën die uitgaan van cycli en theorieën met een hybride model. Geen van de alternatieven voor de theorie van Tuckman is onderzocht op bruikbaarheid in het basisonderwijs. Daarmee is ook niet duidelijk of toepassing ervan zou kunnen bijdragen aan een positief klasklimaat.

UR - https://www.nro.nl/kennisrotonde/

M3 - Online publication or Website

PB - NRO

ER -